Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Οι Άγνωστοι - Γνωστοί : Πράξη Πέμπτη



Tο ΠΑ.ΣΟΚ είναι εδώ, δυνωμένο, ενατό


  


  ( η φωτό από το πειρατοblog )



21/10/1996                                                           
Δολοφονείται από ασφαλίτες έξω από το νοσοκομείο «Υγεία» ο καταζητούμενος Παύλος Κερεμίδης.
 Οκτώβριος 1996 
Στη Λιβαδειά, αστυνομικός πυροβολεί στο ψαχνό 20 αλβανούς τραυματίζοντας 7, από τους οποίους ο ένας θα υποκύψει αργότερα στα τραύματά του.
Οκτώβριος 1996 
Δύο Ιρανοί πρόσφυγες που ζουν στη Γερμανία, ο Μοχάμεντ Φαρχάντ Αμίν και ένας φίλος του, καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν από εφτά αστυνομικούς σε άλσος στο Νέο Κόσμο και ότι ο ξυλοδαρμός τους συνεχίστηκε κατά τη σύλληψη και προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

03/11/1996

 Ο Στέφανος Σαπουνάς πυροβολήθηκε και υπέστη κρίσιμο τραυματισμό από τον Αθανάσιο Ζιώγα, αστυνομικό, όταν δεν σταμάτησε το αυτοκίνητό του σε αστυνομικό μπλόκο στα Άνω Λιόσια. Η σφαίρα πέρασε από το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου και έπληξε τον Στέφανο Σαπουνά στον αυχένα, αφήνοντάς τον ακαριαία παράλυτο. Ο Αθανάσιος Ζιώγας και ο συνάδελφός του εγκατέλειψαν τη σκηνή και δεν ανέφεραν το συμβάν. Ο Στέφανος Σαπουνάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές. Ο Αθανάσιος Ζιώγας εμφανίστηκε και ανέφερε το συμβάν μόνο αφού πέρασαν δύο ημέρες και αφού διατάχθηκε ΕΔΕ και ζητήθηκε από τους αστυνομικούς της ευρύτερης περιοχής να παραδώσουν τα όπλα τους για βαλλιστική εξέταση. Φαίνεται επίσης ότι, παρ' όλο που οι αρχές γνώριζαν την ταυτότητα του Στέφανου Σαπουνά ήδη αργά τη νύχτα της 3ης Νοεμβρίου, δεν ειδοποίησαν αμέσως την οικογένειά του, η οποία έλαβε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο μετά από τρεις ημέρες, μόλις στις 6 Νοεμβρίου. Ο Στέφανος Σαπουνάς υπέκυψε στα τραύματά του περίπου πέντε μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 1997.
08/11/1996
 Σε μπλόκο των αστυνομικών στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του κόμβου Κατερίνης, έπεσε νεκρός ο 24χρονος Αλβανός Γιάννης Νόκα, από την Επισκοπή της Αλβανίας από «εκπυρσοκρότηση όπλου» του αστυνομικού Δημήτρη Συρόπουλου, 38 ετών.
22/11/1996
Σε μπλόκο της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά, ο αστυνόμος της τροχαίας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής με αυτόματο Μ5 και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος, μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του. Ο Τρίμης, μολονότι του αποδίδεται κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφήνεται ελεύθερος καθότι «έχασε την ισορροπία του και τον έλεγχο του όπλου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει».
08/02/1997
 Ο 19χρονος Αλβανός Εριόν έχασε τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του αστυνομικού Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου. Ο θάνατος του νεαρού είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. «Ηταν ατύχημα...», θα ισχυριστεί απολογούμενος ο αστυφύλακας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μέρα εκείνη ο Ανδρεόπουλος μαζί με συναδέλφους του εντόπισαν «ύποπτο» αυτοκίνητο με πέντε Αλβανούς λαθρομετανάστες. Ο θύτης κρίθηκε αθώος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Κοζάνης.
15/04/1997 
Ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο Αλβανούς στην Καστοριά.

20/05/1997

                                                                                                      Ο Δημ. Tζαβέλας, με υπηρεσία σε ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, βρισκόταν στην αστυνομική φρουρά του ελληνικού προξενείου, στο Αργυρόκαστρο και έδειχνε ένα κόλπο στον υπαστυνόμο Νικ. Μαρκάκη, 33 χρόνων, με το αυτόματο MP-5. «Kάτι πήγε στραβά και έφυγε η σφαίρα». Στην απολογία του στον ανακριτή ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι το όπλο που κρατούσε δεν είχε σφαίρες.

 25/05/1997 

Ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος, πρώην υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, «γαζώνεται» κυριολεκτικά από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδιώκουν γιατί πήρε για βόλτα ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος.Πέφτει νεκρός πάνω στα χειριστήρια της θαλαμηγού "Ναυσικά" στη μαρίνα της Ζέας.

23/07/1997

Ο 33χρονος Γεώργιος Καννελόπουλος, ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πύργο, πατέρας δύο παιδιών, αυτοκτόνησε. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε αναφέρει «Tα οργανωμένα κυκλώματα τοκογλυφίας, αλλά και οι αστυνομικοί που με εκβίαζαν απαιτώντας χρήματα για να μου παρέχουν προστασία, με οδήγησαν στον τάφο».
03/08/1997 
Στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή παραβίασε μονόδρομο. Εκ των υστέρων ο αστυνομικός κατέθεσε ότι το φορτηγάκι δεν σταμάτησε, ότι μπερδεύτηκε και πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του. Αργότερα είπε ότι δεν πυροβόλησε, αλλά το όπλο του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος.Ποινή κάθειρξης 4,5 χρόνια.

10/10/1997

Ο διερχόμενος αστυνομικός, Γιώργος Σπανούδης, πυροβόλησε με το ιδιωτικό του πιστόλι, ένα Kολτ 45άρι, και σκότωσε Αλβανό κρατούμενο - που επιχείρησε να αποδράσει - στη διάρκεια συμπλοκής ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες χωρίς χαρτιά, που σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος δήλωσε πως «πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, για εκφοβισμό αλλά ο κρατούμενος δεν σταμάτησε, συνέχισε να τον κυνηγά και μόλις τον έφτασε, όρμησε πάνω του. Εκείνος προσπάθησε να διαφύγει σέρνοντας τον, γαντζώθηκε πάνω του, κρατώντας το όπλο του στο χέρι. Έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος και συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει». Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος.

26/01/1998

Ο 17χρονος, Ι. Καραγιαννόπουλος συλλαμβάνεται στο σπίτι του στις Σέρρες μετά από «ντου» αστυνομικών για αναζήτηση ναρκωτικών. Λίγη ώρα μετά βρίσκεται με μια σφαίρα στο κεφάλι. Νοσηλεύεται επί μήνες και καταλήγει με μόνιμη ανικανότητα για εργασία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πυροβολήθηκε στο περιπολικό κατά τη διάρκεια... ανάκρισης. Η αστυνομία αντέτεινε ότι επιχείρησε να διαφύγει και απέσπασε το όπλο του αστυνομικού, το οποίο στη συμπλοκή... εκπυρσοκρότησε.
05/02/1998 
Γίνεται απόπειρα δολοφονίας του συνταξιούχου αστυνομικού Γρηγόριου Ρίζου, που δέχθηκε οκτώ σφαίρες έξω από το σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα κατήγγειλε ως δράστη τον επίσης συνταξιούχο αστυνομικό Ανέστη Κελεσίδη, που διατηρεί επιχείρηση στο Κιλκίς και από τον οποίο είχε δανειστεί το 1995 οκτώ εκατομμύρια δρχ.
18/03/1998 
Ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαϊτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛ.ΑΣ.
21/03/1998 
Ο 33χρονος Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην Καλλιθέα. Ο αρχιφύλακας Σπ. Κοψαύτης, ένας από τους δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που σταμάτησαν τη βέσπα που οδηγούσε για τροχαία παράβαση περιγράφει «Τους είπαμε να βάλουν τα χέρια πάνω στο περιπολικό και το έκαναν. Χτύπησε ένα κινητό. Του είπα να μη βάλει το χέρι στην τσέπη. Εκείνος το έβαλε…».

02/04/1998 
Νεκρός από σφαίρες 3 τουλάχιστον αστυνομικών του Αστυν. Σταθμού Χαλκηδόνας - Θεσσαλονίκης πέφτει ο 29χρονος τσιγγάνος Άγγελος Τζελάλ στην αγροτική περιοχή Παρθενίου Θεσσαλονίκης. Για διαφαινόμενη συγκάλυψη φόνου και βιαιοπραγιών κατά Τσιγγάνων από αστυνομικούς έκαναν λόγο το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων. Το όνομα του δράστη αστυνομικού δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα. 
20/05/1998 
Η 23χρονη Καλλιόπη Κόκκου βρίσκεται νεκρή με σφαίρα από το υπηρεσιακό περίστροφο του φίλου της.

27/05/1998

Ο 30χρονος Ευστράτιος Κυρέλης δολοφονείται στην Ξάνθη από αστυνομική περίπολο 3 αστυνομικών σε «ανταλλαγή πυρών». Λίγο πριν είχε ληστέψει βενζινάδικο.

28/05/1998 

Ο Γιώργος Kωστίδης, από τη Θεσσαλονίκη, σκότωσε τον Iωάννη Bλάχο, από την Πάτρα, στο ξενοδοχείο «Bάλια Bίλατζ» στη Ρόδο. Οι δύο άνδρες, συνομήλικοι 21 χρόνων και σπουδαστές της Σχολής της Ελληνικής Αστυνομίας στα Γρεβενά, πραγματοποιούσαν πρακτική εξάσκηση στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου της Ρόδου.
05/06/1998
Ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από «τα εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.
15/06/1998 
Δολοφονείται στα Μέγαρα από αστυνομικούς νεαρός άντρας από την Αλβανία.
19/06/1998 
Ο Αποστόλης Γκαγκόμοιρος, 37 ετών, δέχτηκε πυρά από μπάτσους στην πλατεία Κάνιγγος. «H σφαίρα παρέκαμψε μυστηριωδώς το συκώτι, τρύπησε το λεπτό έντερο και σταμάτησε πριν προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία και πιθανώς θανατηφόρο τραύμα. Και, εφόσον οι χειρουργοί βρήκαν τη βολίδα στραπατσαρισμένη χωρίς να έχει χτυπήσει κάποιο οστό, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε την εκδοχή του αποστρακισμού». ( Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει! )
05/08/1998
 Ο  αστυφύλακας Σπύρος Δημητρίου συνελήφθη για τη ληστεία στη χρηματαποστολή των EΛTA Τρίπολης (που διαπράχθηκε στις 3 Μαρτίου) και κατηγορείται ότι σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε τον συνεργό του, Αριστείδη Φώτου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε έξω από την Aκράτα, για να μην του δώσει τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει.
24/09/1998 
Γίνεται επίθεση της αστυνομίας σε διαμέρισμα για την «απελευθέρωση ομήρων» που κρατούσε ο Σορίν Ματέι από τη Ρουμανία με την απειλή χειροβομβίδας. Τις διαπραγματεύσεις με το Ρουμάνο επί τετραώρου αναλαμβάνει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Οι στυνομικοί εκτιμούν ότι η χειροβομβίδα είναι μπλόφα, μπουκάρουν, νεκρή η Αμαλία Γκινάκη. Δυο 24ωρα μετά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπνέει μυστηριωδώς στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και ο Ματέι. Μία παραίτηση, αυτή του αρχιστράτηγου, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιου Βασιλόπουλου.

Οκτώβριος 1998 

Πεθαίνει στα κρατητήρια του Μελιγαλά ο πολωνός Σμπόμπεκ Μιέσιτς, καθώς η αστυνομία παρά τη ρητή εντολή της γιατρού αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

23/10/1998 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο και θεωρήθηκε «ύποπτος για κλοπή». «Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», είπε η εισαγγελέας για το φονικό. Η δεδηλωμένη θέση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ήταν ότι «επρόκειτο για ατύχημα». Ο Σέρβος πρόξενος συμφώνησε εν τέλει με αυτή την εκδοχή. Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι ο Μάρκο Μπουλάτοβιτς και οι συμμαθητές του είχαν «ασκήσει πίεση» στον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει τυχαία το πιστόλι του. Ήταν άοπλος και, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν είχε διαπράξει την κλοπή. Τελικά δικάστηκε για δολοφονία εξ αμελείας.
27/10/1998  
Περίεργη συναδελφική αλληλεγγύη επέδειξαν οι αστυνομικοί που απέκρυψαν θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στη Βούλα, όταν περιπολικό με οδηγό τον αστυνομικό Βασίλη Χρυσόπουλο, χτύπησε και σκότωσε τον 18χρονο μοτοσυκλετιστή Γεώργιο Μαλλιαρό. Ο αστυνομικός συνελήφθη πέρασε από το Αυτόφωρο, ωστόσο το περιστατικό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα όπως συμβαίνει με τα θανατηφόρα τροχαία.
08/11/1998
Ο αστυνομικός Παναγιώτης Τσολερίδης κατά τη διάρκεια «ανταλλαγής πυροβολισμών με υπόπτους» σκότωσε με το ιδιωτικό του περίστροφο έναν 40χρονο Αλβανό. Η δικογραφία του Τσολερίδη δεν ήταν έτοιμη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική γνώμη του εισαγγελέα. 
27/01/1999
Ο  αστυνόμος Κ. Ταολτσίδης δολοφονεί τον 23χρονο Γ. Μιγκίπη στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος θα ξανασηκώσει όπλο μερικά χρόνια μετά, το 2007 για μια θέση πάρκιν. Μετά τη δολοφονία μάλιστα είχε τιμηθεί.

07/02/1999 

Ο Χάρης Τεμπερεκίδης και ο Αντώνης Φρατζής δολοφονούνται από αστυνομικούς στα βουνά της Κορινθίας.

13/03/1999 

Στην Κοζάνη ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον Αλβανό Αρμπέν Βεζί.
18/03/1999
 Μεταβατικά αποσπάσματα της αστυνομίας δολοφονούν τον 20χρονο αλβανό Λάντι Πέπα στην Καστοριά.
07/04/1999 
Αλβανή  δολοφονείται από μεθοριακή περίπολο της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα. 

22/05/1999 

Η ενός μηνός λεχώνα Αγγελική Ρουσόγλου βρίσκεται νεκρή με σφαίρα από το υπηρεσιακό όπλο του συζύγου της, 29χρονου αρχιφύλακα Μανώλη Κουκουράκη. Αυτοκτονεί μερικούς μήνες μετά.

16/07/1999 
Ο Αλβανός Αρμπέν Σούφα δολοφονείται από την αστυνομία στη Φλώρινα.
10/09/1999
Ο 48χρονος αρχιφύλακας Αχιλλέας Παπαδημητρίου δολοφονεί την επίσης αστυνομικό σύζυγό του Αναστασία Ζουμπουρλή, μητέρα τριών παιδιών, τη στιγμή που αυτή έμπαινε στο σπίτι με το αυτοκίνητό της, γιατί «του μίλησε άσχημα». Τα παιδιά του καταθέτουν εναντίον του, κάνοντας λόγο για βίαιη συμπεριφορά του δράστη απέναντι στη μητέρα τους.

16/01/2000 

Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.

19/01/2000 

Ο 20χρονος Ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.

20/02/2000 

Στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Καρτσιώτη και τον άφησε παράλυτο.

22/02/2000 

Ο Ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη.

25/3/2000

Στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 17χρονος πρόσφυγας Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης αθώωσε τον αστυνομικό διότι «ο αστυνομικός δέχθηκε αγκωνιά και λόγω του πόνου που αισθάνθηκε και του αιφνιδιασμού, εκπυρσοκρότησε το όπλο του που δεν είχε ασφάλεια, με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο δεξί αυτί του νεαρού».

27/04/2000 
'Ενας ανήλικος αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό, με μια σφαίρα στον τράχηλο, κατά τη διάρκεια εξέγερσης στις Φυλακές Αυλώνας.
14/05/2000 
Αστυνομικός δολοφονεί στις Σέρρες 37χρονο ψυχασθενή.
19/05/2000   
Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης είναι ο ουσιαστικός ιδιοκτήτης του ιδιωτικού γραφείου ερευνών, που εμπλέκεται στην παρακολούθηση του καθηγητή Bιολογίας Εμμ. Μπαλτατζή. Tα παρεπόμενα της παρακολούθησης ήταν η απόπειρα δολοφονίας άλλου αστυνομικού από άγνωστο, έξω από τη Βιολογική Σχολή.
14/06/2000  
Συνοριοφύλακες πυροβολούν και σκοτώνουν τον 25χρονο πακιστανό Γιοβάλ στον οικισμό Μεγάλο Δέρειο Έβρου.

25/07/2000 
22χρονος μετανάστης δολοφονείται από αξιωματικό του στρατού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

27/07/2000   
Λιμενικοί σκοτώνουν μετανάστη από την Τσεχία.

10/08/2000 

20χρονος αλβανός δολοφονείται από συνοριοφύλακες στην Ιεροπηγή Καστοριάς.

01/11/2000  

Ο αλβανός Bledar Qoshqu, 23 ετών, σκοτώθηκε στο Μοσχοχώρι Κρυσταλλοπηγής «κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών», αλλά το όπλο που φερόταν να έχει μαζί του δεν βρέθηκε ποτέ.
08/02/2001   


Η Αστυνομία του Αγίου Στεφάνου κάνει έφοδο στο εγκαταλειμμένο σπίτι όπου έμενε o 16χρονος Ρεφάτ Ταφίλι, από την Αλβανία, μαζί με συμπατριώτες του. Οι περισσότεροι πρόλαβαν να φύγουν. Χτύπησαν τον 16χρονο  στο σπίτι, στην αυλή, στο τμήμα. Στα κρατητήρια λιποθύμησε. Τον πέταξαν έξω, μη τους μείνει και στα χέρια. Οι δικοί του τον πήγαν στο Γενικό Κρατικό, όπου μπήκε στην εντατική και στο χειρουργείο. «Με τη διάγνωση της οξείας χειρουργικής κοιλίας ο ασθενής οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε μικρή τομή κατά το δεξιό πλάγιο της κοιλίας, αντιστοίχως προς τη σκωληκοειδή». Οι πόνοι του όμως δεν οφείλονταν σε αυτό. Διαπιστώθηκε αίμα στην κοιλιά και «ρήξη σπληνός σε δύο σημεία, έτσι ο ασθενής υποβλήθηκε σε σπληνεκτομή», αναφέρει το σχετικό ιατρικό σημείωμα. Ο ασθενής όμως δεν είχε άδεια παραμονής. Έτσι, στις 17 του μηνός παραδίδεται στην Αστυνομία Παπάγου, προς απέλαση διοικητική. Οδηγείται στα κρατητήρια της Αγίας Παρασκευής, στοιβαγμένος μαζί με 20 άτομα, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, μέσα σε φριχτούς πόνους κι ενώ η μετεγχειρητική του κατάσταση επέβαλλε ιδιαίτερη «προσοχή στις λοιμώξεις αφού χωρίς σπλήνα η άμυνα του οργανισμού σε συγκεκριμένα μικρόβια είναι ελαττωμένη». Παρέμεινε κρατούμενος υπό αυτές τις συνθήκες επί πέντε μέρες κι ενώ δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα πόδια του με αποτέλεσμα να υποστεί μετεγχειρητικές επιπλοκές. Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης του χορηγείται στις 22/2 προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα. Αφήνεται ελεύθερος. Η κατάσταση της υγείας του όμως ήταν άσχημη και αμέσως εισήχθη στο Σισμανόγλειο με υψηλό πυρετό.

13/02/2001

Ο 47χρονος ρουμάνος Κονσταντίν Κατούρ πεθαίνει στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος, παρά το βαρύ τραυματισμό του δεν μεταφέρεται σε νοσοκομείο.
20/02/2001 
Ο 23χρονος Μιχ. Κιβωτός πεθαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, έπασχε από καρδιά και μεσογειακή αναιμία αλλά οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο αγνοήθηκαν.

29/04/2001 

«Αυτοκτόνησε» στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Κω ο 38χρονος πολωνός μετανάστης Μπουρντάκι Τ. Βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του ενώ είχε συλληφθεί γιατί μπήκε παράνομα στη χώρα και περίμενε -επί μήνες- την απέλασή του.

04/06/2001 

Ο15χρονος αλβανός Afrim Sala πυροβολήθηκε και έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω, όταν το όπλο του συνοριοφύλακα του Τ.Σ.Φ. Κρυσταλλοπηγής «εκπυρσοκρότησε τυχαία όταν σκόνταψε».

14/07/2001   

Ξημερώματα, ο αστυνομικός Αστρινός Λυρώνης παραβίασε, με το περιπολικό που οδηγούσε, ερυθρό σηματοδότη στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Άνω Καλαμάκι και σκότωσε τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, 18 ετών, και ο Ευάγγελο Γκόρτσα, 21 ετών, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.
01/08/2001
Ο τούρκος Ο. Πάζιλ δολοφονείται από λιμενικούς στη θαλάσσια περιοχή της Κω.
24/10/2001                                                                                                                                                            
Στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Άμεσης Δράσης Γιώργος Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο. «Αντιδρώντας ενστικτωδώς, ο αστυφύλακας πυροβόλησε μία φορά με το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον οδηγό», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο «παραπάτησε και εκπυρσοκρότησε το όπλο». Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο «ζητάς» στάθηκε στη μέση του δρόμου με ανοιχτά τα πόδια και πυροβόλησε. Η σφαίρα κατέληξε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού του άτυχου νεαρού.

21/11/2001



Στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.     
                                                                                                                                             21/11/2001 
Συνοριοφύλακες πυροβολούν εναντίον δύο νεαρών Αλβανών σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας, ο ένας πέφτει νεκρός. ( Ο Αλβανός, όχι ο μπάτσος )                                                                                          
24/10/2002 
Ο αστυνομικός Θεόδωρος Κατσάς πυροβόλησε και σκότωσε τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμουρά στην Γλυφάδα.

02/11/2002 

Αλβανός, 32 ετών, σκοτώνεται από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

07/05/2003 

«Μυστηριώδης» θάνατος του 25χρονου Αριστείδη Νεοφώτιστου στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Το παιδί πήγε για εξακρίβωση και βγήκε σακατεμένο και νεκρό.

23/09/2003 

Ο 18χρονος Αλβανός Βούλνετ Μπίτιτσι τραυματίζεται θανάσιμα από Έλληνα συνοριοφύλακα όταν προσπάθησε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα (Κρυσταλλοπηγή) στην Ιεραπηγή Καστοριάς.

09/12/2003 

Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών πέφτει στο Ηράκλειο ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. Ο νεαρός Μαραγκάκης δέχεται σφαίρα στο κεφάλι, που του προκαλεί διαμπερές τραύμα και τον καθιστά κλινικά νεκρό .Οι άντρες των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου επιτίθενται με όπλα σ'αυτόν και τους 2 φίλους του και στη συνέχεια λένε στα ΜΜΕ ότι οι νεαροί δεν σταμάτησαν σε σήμα τους κοντά στις Γωνιές Μαλεβυζίου. Στην πραγματικότητα οι αστυνομικοί γάζωσαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν τον Μαραγκάκη στο κεφάλι με σαφή πρόθεση να τον σκοτώσουν, γεγονός που αποδείχθηκε μετά από τη σχετική έρευνα. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων σε ισόβια κάθειρξη, ο αρχιφύλακας Γιώργος Δημητρακάκης για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22άχρονου ,Στη δεύτερη δίκη όμως ο αρχιφύλακας, που ήταν επικεφαλής του μπλόκου του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων -ΤΑΕ- Ρεθύμνου, έπεσε στα «μαλακά» από το Κακουργιοδικείο Πειραιά αφού οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 του επέβαλαν ποινή φυλάκισης 5,5 ετών προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή των συγγενών του θύματος. Σήμερα οι δολοφόνοι του Ηρακλή είναι ελεύθεροι.

13/01/2004 
Ο 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από «παθολογικά αίτια» ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

21/01/2004                                                                                                                                                           


Ο 28χρονος αρχιφύλακας Ευθύμιος Ευθυμίου στα Πατήσια δολοφονεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τη φίλη του Βασιλική Μουστάκα, 22 ετών, σπουδάστρια και μετά αυτοκτονεί. Στο σημείωμά του έγραψε ότι τη σκότωσε για «να μη την πάρει άλλος».

13/03/2004 



Πέθανε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα όπου εκρατείτο για να απελαθεί o 36χρονος Πολωνός Γιαντέους Κότσεβα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.


Είναι αυτό το έργο μακέτο;
----------------------------------
Ας μη γίνομαι εντελώς ψυχάκι όμως.
Καλή Χρονιά σε όλους, όπως την έχει ονειρευτεί ο καθένας σας.

3 σχόλια:

dimitris είπε...

ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ''ΓΡΑΨΕΙ''ΓΙΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ''ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ''ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.''ΕΡΧΟΜΑΙ''ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩ ΑΝ''ΑΝΟΙΞΕ''ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ''ΚΑΤΕΒΑΤΟ''Γ...ΜΑΚΡΥ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΧΩ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 23-27 ΕΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ''ΣΙΓΟΥΡΙΑ''ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ''ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ'' ΝΑ ΤΟΥΣ ''ΑΠΕΙΛΟΥΝ''ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ?ΤΟ Κ....ΜΕΣΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ?ΕΣΑΤΖΙΔΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΝ ΕΤΣΙ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΒΑΡΑΝΕ,ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ,ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''ΕΧΟΥΜΕ!''ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ'' ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 2010.ΕΝΤΕΛΕΙ ΕΔΩ ΠΑΕΙ Η ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, Κ Α Λ Η Α Ν Τ Α Μ Ω Σ Η Σ Τ Α Γ Ο Υ Ν Α Ρ Α Δ Ι Κ Α !ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΕΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Τη Χούντα δεν την πρόλαβα Δημήτρη αλλά δεν τη φαντάζομαι να διαφέρει και πολύ από όσα συνήθισα να ζω.
Και με πονάει που κάποιους από αυτούς τους νεαρούς βασανιστές πιθανόν να τους είδα σε κάποια σχολική τάξη ως παιδιά με όνειρα.
Τι έχουν στο κεφάλι τους; Σκατά κάτω από ένα κράνος ή πηλίκιο.

Υ.Γ
Που είναι οι "Λογοπλοκίες;"

dimitris είπε...

ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΗΜΟΥΝ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΣΟΙ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ''ΠΡΩΤΗΤΕΡΑ ΑΛΛΟΣ 14 ΧΡΟΝΙΑ''ΔΙΑΚΟΠΕΣ''ΑΛΛΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ''ΑΜΜΕΣΑ''ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ.ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ''ΕΡΙΞΑΝ''ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ[ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΖΩΑ]ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ[ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΤΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟΦΥΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ-ΠΡΩΤΟΒΑΣΑΝΙΣΤΗ]ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ-ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ. ΣΤΙΣ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ''ΒΓΑΖΟΥΝ''ΚΑΠΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ''ΒΓΑΛΕΙ''?ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ''ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ''ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ''ΣΥΝΕΠΗ''.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ''ΚΑΝΕΝΟΣ,ΝΟΜΙΖΩ.ΕΣΥ [ΣΥΓΧΩΡΑΜΟΥ ΤΟ ΣΤΥΛ-ΜΕΓΑΛΙΣΤΙΚΟ]ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ''ΔΟΥΝ''ΒΑΛΤΩ.,ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΩΦΕΛΕΙΘΕΙ.ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΜΑΘΑ-ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.

Powered By Blogger