Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Επιλεκτικές Τρομοκρατίες

Πόσα έκτακτα δελτία ειδήσεων ακόμα;


Η είδηση.
Άγνωστοι , επιβαίνοντες σε δίκυκλο, εξαπολύουν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην Αγία Παρασκευή. 5 τραυματισμένοι αστυνομικοί- οι δύο βαρύτερα- ένας διερχόμενος πολίτης.ΤΕΛΟΣ.


Δεκάδες ζωντανές συνδέσεις με τα νοσοκομεία, άλλοι τόσοι Σόμπολοι να αερολογούν, να εικάζουν και να προπαγανδίζουν, δηλώσεις πολιτικών, πρησμένα ούμπαλα.


Την ίδια στιγμή, στα ψιλά περνάει η είδηση για τον θάνατο 8 μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου - γυναίκες και παιδιά για να είμαστε και ακριβείς, σιγή ιχθύος για τον τραγικό θάνατο του Αλβανού εργάτη στη Θάσο.


Φαίνεται ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με διακριτικά, πηλίκια και γαλόνια.
 δήλωση του  πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος, Γιάννης Μακρή: «δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν. Οι δράστες δεν είναι τρομοκράτες είναι δολοφόνοι. Τα 600.000 ευρώ της επικήρυξης είναι λίγα». )


Τρομοκρατία = η οργανωμένη άσκηση βίας για πολιτικούς λόγους.


Συνεπώς , τρομοκρατικά είναι ΚΑΙ τα εδώ και 2-3 εβδομάδες χτυπήματα των μπάτσων στα Εξάρχεια, τρομοκρατικά ενδεδυμένες είναι οι μαζικές και αδιάκριτες προσαγωγές αμέριμνων πολιτών, τρομοκρατικές είναι και οι εξαγγελίες του Υπουργού για δήθεν εκκαθαρισμό μιας περιοχής που αποτελεί αγκάθι. Αγκάθι στα σχέδια υποταγής της ελεύθερης φωνής στη so-called "κοινωνική συναίνεση" που διόλου συναίνεση δεν είναι και διόλου εκφράζει ολόκληρη την κοινωνία.


Οι μισές αλήθειες είναι ένα έντεχνα καμουφλαρισμένο ψέμα. Είναι ψέμα κατά συνείδηση και ψέμα κατευθυνόμενο.


Και για να μη φανώ ελέφαντας. Το χτύπημα στο μπατσοτμήμα δεν είναι ούτε επαναστατικό, ούτε αγωνιστικό. Δε είναι καν συμβολικό, δεν είναι αποτελεσματικό, δεν προτείνει λύσεις, δε δίνει απαντήσεις. Είναι τρομοκρατικό; Ναι.Είναι επικίνδυνο;Είναι.Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κλιμακώσει την αστυνομική βία και τα αντίποινα απέναντι σε όποιους θεωρηθούν  μακρινοί συγγενείς των δραστών - διότι οι δράστες δε θα βρεθούν
( καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ), θα σφίξει τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια, θα δώσει άλλοθι σε αυθαίρετες συλλήψεις, θα συντηρητικοποιήσει την κοινωνία. Εν τέλει, θα λειτουργήσει ως όπλο στα χέρια εκείνων που πιθανόν ήθελε να κλονίσει.


Οι 6 τραυματίες ευτυχώς αναρρώνουν. 
Για τους υπολοίπους δεν είμαι καθόλου σίγουρη.







4 σχόλια:

Μαρια Νικολαου είπε...

Βεβαιως και μετριούνται οι ζωες σε γαλόνια και "χαρτονομίσματα'.
Οχι μονο εδω μα σε ολον τον κοσμο.
Αυτοι ειναι οι "άνθρωποι".
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ.

Μια καλημερα απο μενα γλυκιά
και χρονια ειρηνικα να εχουμε...
(θα έχουμε...; ) ποιος ξερει...

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Καλημέρα Μαράκι :)

Ειρηνικά;
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι έχουμε πόλεμο.
Κάτι τα πολεμικά εμβατήρια, κάτι ο πολεμοκεντρικός εορτασμός στους δρόμους,μόνο οι σειρήνες λείπουν.

Μαρια Νικολαου είπε...

Και να τα πιστευαν και οσοι τα κανουν...
Η νεολαια τουλαχιστον ιδεα δεν εχει...
(Eυτυχως εδω εχει απολυτη ηρεμια)

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Εδώ θα διαφωνήσω.
Μια χαρά ιδέα έχει η νεολαία.
Και ίσως να συνειδητοποιεί καλύτερα από τον καθένα τη ματαιότητα και τη φαυλότητα της συμμετοχής σε εκδηλώσεις που ενώ αποβλέπουν στον εορτασμό της ειρήνης και της ελευθερίας, μεταχειρίζονται πολεμικές αναπαραστάσεις.

Θεωρώ ότι η τιμή σε όσους αγωνίστηκαν πρώτα για τη δική τους ελευθερία και έπειτα για την ελευθερία των απογόνων τους, δεν αποδίδεται με εκβιαστικές συμμετοχές σε βίαιες επιδείξεις φρονήματος και στρατιωτικού δυναμικού.

Ένας γνωστός μου σήμερα μου είπε "Για να εξασφαλίσεις την ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο"
Αντιστρέφοντάς το θα πω ότι για να αποτρέψεις έναν πόλεμο πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για την ειρήνη.

Powered By Blogger