Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Οι Άγνωστοι - Γνωστοί : Πράξη Δεύτερη




Εδώ και τώρα αλλαγή


15/05/1985
Σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο ο Χρήστος Τσουτσουβής δεν υπάκουσε, τράβηξε όπλο, σκότωσε τρεις αστυνομικούς αλλά σκοτώθηκε κι ο ίδιος! (ένα μεμονωμένο περιστατικό που οι αρχές προτίμησαν να διαρρεύσουν πως ο Τσουτσουβής δεν ήταν μόνος του και ο σύντροφός του τον αποτελείωσε όταν είδε πως είχε τραυματιστεί)

15/08/1985

Ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί από περιπολικό και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της. Η κοπέλα ήταν 22 ετών και όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων δεν υπήρχε κάτι ύποπτο στο αυτοκίνητό.

17/11/1985 

Στις 17 Νοεμβρίου 1985 ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα στο πίσω μέρος της κεφαλής του από τον αστυνομικό Αθ. Μελίστα. Ο Μελίστας, επίλεκτος σκοπευτής του «σώματος», πυροβόλησε το νεαρό στα Εξάρχεια, καθώς αυτός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές για να διαφύγουν. Συγκεκριμένα, πυροβόλησε πισώπλατα τον 15χρονο μαθητή, πετυχαίνοντάς τον στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος .Ήταν το αποκορύφωμα ενός χρόνου βίαιων «επιχειρήσεων αρετής». Οι παραιτήσεις των προϊσταμένων του Υπουργείου Δημ. Τάξεως Τσούρα και Κουτσόγιωργα δεν έγιναν δεκτές, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Χημείο συλλαμβάνοντας 37 νέους που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία Καλτεζά και το κέντρο της Αθήνας έζησε άγριες ώρες - με χιλιάδες αγανακτισμένους διαδηλωτές, κατάληψη του ΕΜΠ και κοινό αγώνα «αγανακτισμένων πολιτών» της ΠΑΣΚΕ με φασιστικές ομάδες κατά της «αναρχίας». Καταδικασμένος πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση (με ανασταλτικό χαρακτήρα), ο Μελίστας θα αθωωθεί στις 25/1/1990 από το Εφετείο, καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής».Συνήγορός του δολοφόνου ο συνήθης διαπλεκόμενος Λυκουρέζος.



09/02/1986 
Ο 17χρονος Μανώλης Κανδονολέων, επιβάτης σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς έπειτα από καταδίωξη. Τα ονόματα των δραστών δεν έγιναν ποτέ γνωστά και δεν επακολούθησε δίκη. 

03/09/1986
 Ο Αγγελος Μαυροειδής, 60 ετών, εργάτης της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, πραγματοποιούσε μαζί με 650 συναδέλφους του καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας, ύστερα από άρνηση της τότε υφυπουργού Βάσως Παπανδρέου να τους δεχτεί για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων τους. Αστυνομικοί τούς απώθησαν βίαια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Πέθανε από μετατραυματική επιπλοκή στο ΚΑΤ λίγες μέρες μετά., στις 12 του ίδιου μήνα.

04/01/1987

 Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Παντελής Χατζής σκότωσε, ύστερα από λογομαχία, τον 19χρονο Λουκά Γράψα. 

01/10/1987
Ο κυνηγημένος Μιχάλης Πρέκας βγήκε ένοπλος και ακάλυπτος σε μπαλκόνι στην Καλογρέζα και πυροβόλησε στον αέρα. Το όπλο του ήταν στραμμένο προς τα πάνω συνεχώς. Δέχτηκε καταιγισμό πυρών και έπεσε αιμόφυρτος. Ο ένας από τους δύο μπάτσους των ΕΚΑΜ, που δολοφόνησαν τον Πρέκα, Νικόλαος Αργύρης, μετατέθηκε αργότερα στη φρουρά του Μητσοτάκη και συνελήφθη για εμπόριο όπλων. Σήμερα εικάζεται πως δουλεύει σαν σύμβουλος του δημάρχου Αγ. Βαρβάρας.

Η στιγμή της οριακής κρίσης έρχεται σε τυχαίο χρόνο το 1987 . Δυο συναγωνιστές , ο Μιχάλης Πρέκας και ο Χριστόφορος Μαρίνος, μια νύχτα στην Καλογρέζα , αντιλαμβανόμενοι ότι εγκλωβίζονται από αστυνομικές δυνάμεις που καταφθάνουν στην περιοχή μετά από τηλεφώνημα αγνώστου ρουφιάνου , ο οποίος ενημερώνει για απόπειρα απαλλοτρίωσης σε κρατικό αυτοκίνητο που διαθέτει ασύρματο , αποφασίζουν να μπουν σε ένα διαμέρισμα , παρόντων των κατοίκων του. Ο τρίτος , ο Κλέαρχος Σμυρναίος , κρύβεται άοπλος κάτω από ένα αυτοκίνητο , όπου και τον βρήκαν οι μπάτσοι αργότερα . Οι δυο καταδιωκόμενοι αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους που συνάντησαν διαλλακτικά , ελπίζοντας στην κατανόηση τους ˙ δεν τους συμπεριφέρονται σαν σε ομήρους , δεν έχουν ούτε τα πρόσωπα τους καλυμμένα . Ο πατέρας της οικογένειας του διαμερίσματος αφήνει τα παιδιά του και την γυναίκα του μαζί με τους οπλισμένους αναρχικούς και με το πρόσχημα ότι θα προετοίμαζε το αυτοκίνητο του για να τους φυγαδεύσει ειδοποιεί την αστυνομία . Ο Μαρίνος και ο Πρέκας περικυκλώνονται από δολοφόνους της ‹‹ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας›› οι οποίοι έχουν πολιτική εντολή να τους εκτελέσουν στην πρώτη ευκαιρία . Ο Μιχάλης Πρέκας διαισθανόμενος την οριακότητα του διακυβεύματος αρνείται να παραδοθεί και αφού έχουν προστρέξει οι τηλεοπτικοί σταθμοί , τους οποίους και ο ίδιος έχει καλέσει μέσα από το διαμέρισμα ‹‹για να δουν όλοι πως πεθαίνουν οι αναρχικοί›› , κάνει την τελευταία συμβολική κίνηση του , εξέρχεται σε ένα μπαλκόνι κι εκεί τον εκτελούν . Μετά ο Χριστόφορος παραδίνεται.
( από τη γκιλλοτίνα )



14/6/1988
 Ο αστυνομικός Θωμάς Μακρής δολοφονεί με το περίστροφό του τον Νίκο Παπαγγελάκη μέσα σε ουζερί, ύστερα από μεταξύ τους παρεξήγηση. 





2 σχόλια:

dimitris είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟ?ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΕΩΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ''ΒΛΕΠΟΥΝ''ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ''ΜΥΡΩΔΙΑ''ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΖΟΓΕΛΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥ''ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.ΟΧΙ ΤΑ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΥΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΤΜΑΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ''ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ''ΑΠΟ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ''ΠΑΛΙΑΚΑ''ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ ''ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΤΟΝΩΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΥ!ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΕΔΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ,ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ-ΞΕΠΟΥΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΚΥΛΙΑ,ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ,ΑΝΤΛΙΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΧΡΩΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΡΑΙΧ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΣ-ΕΣ ΤΟΝ ΦΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ,ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ''ΦΡΟΥΤΟ''ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ.ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!ΜΑΚΑΡΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Δημήτρη
οι νέοι τα βιώνουν στο πετσί τους ούτως ή άλλως. Τα βιώνουν στις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, στο δρόμο. Ευτυχώς έπαψαν τα ΜΜΕ να έχουν το μονοπώλιο της πληροφορίας και έτσι έπαψαν και οι απανταχού εξουσιαστές να κρύβουν τα εγκλήματά τους πίσω από την ασυλία των καναλιών.

( Κρατάω μερικά πραγματα ναι. Για να θυμάμαι. Γιατί ξεχνάω εύκολα..ονόματα, ημερομηνίες.Και δε θέλω να τους κάνω τη χάρη να ξεχνάω )

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Powered By Blogger