Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Η Δημοκρατία σε Γύψο

780 προσαγωγές - προληπτικά πάντα-στην Αθήνα και 600 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η προληπτική προσαγωγή- κατά τον Νταβατζή Υπουργό είναι πράξη Δημοκρατίας.Έστω και αν ξεπερνά τα θεσμικά όρια αυτής. Εξευτελιστικές σωματικές έρευνες, διαδικασία η οποία προβλέπεται να ασκείται όχι προληπτικά αλλά όταν υπάρχουν ενδείξεις , στοιχεία ή επιτόπια τέλεση αδικήματος.


Για τη χθεσινή πορεία, καθηγητών, φοιτητών, μαθητών , εργατικών συνδικάτων και ανθρώπων που αντιδρούν στην εξουσία καθώς παραδοσιακά αυτή ταυτίζεται με την κατάχρησή της και τη διαφθορά, τι να πω;
Η ελληνική Αστυνομία , εντεταγμένη με συνείδηση στη λογική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης αποφάσισε να κάνει απόσβεση των δαπανών της σε προμήθεια χημικών όπλων αδιάζοντας την κάβα της σε 15χρονους μαθητές και μεσήλικες ανθρώπους μεταξύ άλλων. Αλλοίμονο, προνοούν να μη μας τα χορηγούν ληγμένα, προφανώς σεβόμενοι την υγεία μας.


Με πρόσχημα την πάταξη της "βίας", ο Χρυσοχοίδης και οι ορδές του ( σόρρυ Γκόλντυ, 10 χιλιάρκα ένστολους έστειλες σε έναν πόλεμο που μόνος σου κήρυξες ) καταλαμβάνουν το κέντρο της Αθήνας βιαοπραγώντας προληπτικά στο όνομα της τάξης.


Δε θα κάνω λόγο για τις δολοφονικές επιθέσεις Δελτάδων και Ζητάδων ή το αμίμητο ξύλο που έπεσε αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας, τους προπηλακισμούς, τις ύβρεις και τους τραμπουκισμούς. Φωτογραφίες-ντοκουμέντα θα βρείτε παντού στο Διαδίκτυο και σε φιλικά  blogs.


Μερικές Αλήθειες που Ενοχλούν.


1. Η Συνθήκη της Γενεύης (1925 ) προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης ασφυξιογόνων, δηλητηριωδών και άλλων αερίων, καθώς και βακτηριολογικών μέσων ακόμα και σε περιπτώσεις πολέμου που ως γνωστόν εκ φύσεως δε διέπεται από ηθική.
2. H διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει το θάνατο ενός ατόμου στο Αμβούργο το 1960 και τριών άλλων στις φυλακές της Ν.Υόρκης το 1975, ενός νεαρού διαδηλωτή στο γερμανικό Μπρόκντορφ το 1986 και δυο κορεατών φοιτητών το 1987. Πολυάνθρωπη ήταν επίσης η αντίστοιχη σοδειά στις πόλεις και τα προσφυγικά στρατόπεδα της κατεχόμενης Παλαιστίνης, όπου 68 άτομα, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, βρήκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 1987 και Οκτωβρίου 1988 το θάνατο από εισπνοή υπερβολικής ποσότητας δακρυγόνων -από αυτά που έριχνε μαζικά ο ισραηλινός στρατός για να καταστείλει την Ιντιφάντα. Στην Ελλάδα, δυο από τα θύματα του Πολυτεχνείου το 1973, ο δικηγόρος Σπύρος Κοντομνάρης και ο ιδιωτικός υπάλληλος Δημήτριος Παπαϊωάννου, αναφέρονται στο πόρισμα Τσεβά ως θανόντες από την ίδια αιτία. Ο πρώτος νεκρός από "φυσούνα" σημειώθηκε στη Βρετανία το Μάρτιο του 1996. Λεγόταν Ιμπραήμ Σέι και ήταν 29 χρονώνΓια τον θάνατο του Πέτρουλα επίσης είχε αναφερθεί ως αιτία του η έκρηξη μπροστά του χειροβομβίδας δακρυγόνου.
3. Σύμφωνα με Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ασφάλειας της Γαλλίας,  «τα συμπτώματα σε περίπτωση οξείας τοξικότητας είναι:
Ερεθισμός του δέρματος, των οφθαλμών και της αναπνευστικής οδού, πεπτικές διαταραχές, πονοκέφαλος, πιθανή αλλεργική αντίδραση, δερματικά εγκαύματα.
Σε περίπτωση χρόνιας τοξικότητας αναφέρονται: Έλκη στο δέρμα και το ρινικό διάφραγμα, νεφρικές βλάβες κατόπιν κατάποσης, καρκινογόνος δράση.
( αυτά τα ολίγα για τη ρίψη χημικών με κρατική υπογραφή, μια πάγια ενέργεια που θεωρούμε πλέον δεδομένη και ίσως εθιμοτυπική )




Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καταστρατηγώντας τις διεθνείς συμβάσεις που το ίδιο συνυπογράφει και τις ιατρικές έρευνες, δια στόματος του αρχηγού του κάνει λόγο για προστασία και σεβασμό την ώρα που εκθέτει σε κίνδυνο τον προστατευόμενο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα ενοχοποιητικά ευρήματα στο Ρεσάλτο ήταν οι αντιασφυξιογόνες μάσκες η χρήση των οποίων θεωρείται παθητική αντίσταση κατά της αρχής. Ενώ στην περίπτωση που κάποιος κλωτσήσει για παράδειγμα κάποιο δακρυγόνο προς την πλευρά των αστυνομικών μπορεί να κατηγορηθεί για ενεργητική αντίσταση κατά της αρχής.
( τα maalox και το φτύσιμο επιτρέπονται ή είμαι υποχρεωμένη να βγω γυμνή και να καταπιώ τον καρκίνο σας; )


Και κλείνω με μια αισιόδοξη νότα.
- Τα τανκς αντικαθίστανται με τα ελαφρύτερα και λιγότερο επικίνδυνα δίκυκλα.
- Ο στρατός δίνει τη θέση του στα αστυνομικά όργανα, διαφόρων ομάδων και γραμμάτων.
- Η Ελ.Ας επθτέλους μπορεί να απαγκιστρωθεί από τη Χρυσή Αυγή. Μπορεί να δολοφονεί και να τραμπουκίζει και μόνη της. Και ιθύνων νους και εκτελεστικό όργανο Αυτονομία και Αυτο-οργάνωση στην Αστυνομία ρε.


Η Δημοκρατία λοιπόν μπαίνει προληπτικά σε γύψο για να μην τραυματιστεί και έτσι καταδικάζεται σε ακινησία και ανυπαρξία.


Μύρισε ήδη Χούντα.
Μυρίζει και η πτώση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger