Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ε.Δ.Ε γαμιέστε;

Οι φωτογραφίες του Νίκου Γιακουμίδη, αποδεικνύουν καρέ-καρέ τη σύλληψη του 23χρονου και την τοποθέτηση, στη συνέχεια, μιας βόμβας μολότοφ από άνδρες της ομάδας Ζήτα σε ένα σακίδιο που δεν ανήκει στον ίδιο. Ο φωτορεπόρτερ του Associated Press αναλύει στο tvxs γτις αποκλειστικές εικόνες του.


Καρέ-καρέ, σε υψηλή ανάλυση και αρκετή λεπτομέρεια οι φωτογραφίες του Νίκου Γιακουμίδη αποδεικνύουν τη σκευωρία της αστυνομίας κατά του 23χρονου. Ο νεαρός συλλαμβάνεται φορώντας την πιτζάμα του, ενώ φαίνεται ότι είναι ήδη περασμένη στον ώμο του η δική του μικρή τσάντα, την οποία μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν διεξοδικά. Στη συνέχεια, οι άνδρες της ομάδας Ζήτα φέρνουν ένα άλλο μεγάλο σακίδιο, που δεν ανήκει στο νεαρό, και τοποθετούν μέσα σε αυτό τη βόμβα μολότοφ.

«Τη στιγμή της σύλληψης, βρισκόμουν αρκετά κοντά στους αστυνομικούς και τον 23χρονο. Ωστόσο, μόλις αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί την παρουσία μου, με διέταξαν να απομακρυνθώ, ενώ ένας άντρας προσπάθησε να σταθεί μπροστά και να καλύψει το φακό μου», σχολιάζει ο κ.Γιακουμίδης. Γι΄ αυτό και οι υπόλοιπες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μεγάλη απόσταση, με τηλεφακό.

Διαβάστε αναλυτικά τα σχόλια του Ν.Γιακουμίδη για τις κρίσιμες φωτογραφίες:


Gallery ID: 219


Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι άνδρες της ομάδας Ζήτα μεταφέρουν τον συλληφθέντα 23χρονο προς μία κατεύθυνση, ενώ άλλος άντρας της ομάδας κινείται προς άλλη κατεύθυνση κρατώντας ένα ανοικτό σακίδιο.


Gallery ID: 219


Οι αστυνομικοί κρατούν στα χέρια τους – πίσω από το δέντρο – το σακίδιο στο οποίο αργότερα θα τοποθετήσουν τη βόμβα μολότοφ. Δίπλα στο σώμα του 23χρονου, φαίνεται ένα μικρό τμήμα από την τσάντα που φορούσε κρεμασμένη στον ώμο του ο νεαρός. Έτσι αποδεικνύεται ότι άλλη ήταν η τσάντα του νεαρού, και άλλο το σακίδιο που έφεραν οι αστυνομικοί με σκοπό να του φορτώσουν τη μολότοφ.


Gallery ID: 219


Εδώ διακρίνεται καθαρά η τσάντα του 23χρονου.


Gallery ID: 219


Οι αστυνομικοί στο σημείο αυτό πραγματοποιούν έρευνα στην τσάντα του 23χρονου, ενώ το επίμαχο σακίδιο βρίσκεται μακριά, όπως θα φανεί στην συνέχεια.


Gallery ID: 219


Εδώ ακριβώς βρίσκεται το σακίδιο, ένας αστυνομικός το φέρνει και κρατάει στα χέρια του μια βόμβα μολότοφ.


Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219


Φαίνεται ξεκάθαρα, καρέ-καρέ, η τοποθέτηση της βόμβας μολότοφ στο σακίδιο από τους αστυνομικούς. Ρωτάμε τον κ.Γιακουμίδη αν θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι το καρέ είναι πλαστό και «αντεστραμμένο». «Αυτό είναι αδύνατον, διότι για κάθε φωτογραφία δημιουργείται στη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής ένα αρχείο, το λεγόμενο ‘αρχείο RAW’. Είναι το πρωτογενές αρχείο που παράγεται στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, για κάθε φωτογραφία που τραβούν. Αυτό περιέχει τα στοιχεία της φωτογραφίας και τον ακριβή χρόνο στον οποίο ελήφθη, ενώ κάθε αλλοίωση σε αυτό μπορεί να εντοπιστεί», εξηγεί ο κ.Γιακουμίδης. Προσθέτει ότι υφίσταται μόνο δυνατότητα διαγραφής του αρχείου, και όχι αλλοίωσής του, ενώ ο ίδιος έχει στα χέρια του όλα τα σχετικά αρχεία για τις επίμαχες φωτογραφίες.


Gallery ID: 219



Gallery ID: 219



Gallery ID: 219


Ο αστυνομικός φέρνει το σακίδιο που περιέχει τη μολότοφ και το τοποθετεί δίπλα στον συλληφθέντα 23χρονο.






“Σχετικά με δημοσιεύματα και φωτογραφικό ή ψηφιακό υλικό, που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, και αφορά ενέργειες ή συμπεριφορές αστυνομικών, ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου, ανακοινώνεται ότι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν διαταχθεί άμεσα σε όλες τις περιπτώσεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα περιστατικά και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος των υπαιτίων.

Χθες διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος.


Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη
 
H Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του φοιτητή που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του «φορτώσουν» μία τσάντα με μολότοφ.
Μετά την ΕΔΕ που διετάχθη για την υπόθεση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου. ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευάγγελο Μαδεμλή να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν σε βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη. Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργίου ζητά να να περιληφθεί στο αποδεικτικό υλικό της έρευνας το ερασιτεχνικό βίντεο που υπάρχει από τη σύλληψη, το οποίο αποδεικνύει την αθωότητα του νεαρού.





Μια αντίστοιχη Ε.Δ.Ε πέρυσι δεν προήγαγε τον Νίκο Παππά, πρώην Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπήρξε παρόντας στο επίσης μεμονωμένο περιστατικό της "ζαρντινιέρας" σε Διευθυντή της Αστυνομίας στο Κιλκίς; Μήπως είναι μύθευμα το γεγονός ότι ο αστυνόμος Β΄ που επίσης ενεπλάκη στο περιστατικό, πρώην διοικητής Ασφάλειας στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου  δεν "τιμωρήθηκε" με τη μετάθεσή του ως υποδιοικητής στο αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού;
Ποιά ΕΔΕ είχε τιμωρήσει το 2001 τους μπάτσους που ξυλοκόπησαν άγρια 2 Ρωσοπόντιους στο Α.Τ Άνω Τούμπας, ένας εκ των οποίων εκμεταλλευόμενος την ανοχή του κράτους συμμετείχε και στον ξυλοδαρμό του Κυπρίου;
Εθιμοτυπικές διαδικασίες για τα μάτια του κόσμου, αναίσχυντες δηλώσεις λύπης και συγγνώμης.


Δε βρέχει. Σας φτύνουμε.



8 σχόλια:

tsaousa είπε...

Ε, ναι, δε γαμιούνται;;;

Και από από όλα οι ΕΔΕ. Που σημαίνει "θα τα κουκουλώσουμε όλα".

Artistz είπε...

ποια ΕΔΕ;..οπως λεει και η tsaousa θα τα κουκουλώσουμε όλα..και περυσι και φέτος και απο παντα η ίδια τακτική..φορτώνουν κατηγοριες σε παιδιά με το έτσι θέλω..και αντε να αποδείξεις μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας.έτυχε και ηταν ο φωτογράφος και η καμερα..αλλιώς;για αλλον ενα σεσιμασμενο αναρχικό κουκουλοφόρο θα λεγαμε..
ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ..Δεν ξερω αν ειναι μισος δεν ξερω αν ειναι κατι αλλο..μεγάλωνει ομως!

Θεία Θ είπε...

"Αν τουλάχιστον μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...."

Τη μέρα που κάποιος επιτέλους θα τιμωρηθεί για τα εγκλήματα- μικρά ή μεγάλα- ενάντια στο λαό αυτής της χώρας,θα έχει γίνει πραγματική επανάσταση.

Korlakas είπε...

"...ιδιαίτερα κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων (04 έως 07/12) για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου Αλέξανδρου..."

Ενδιαφερον αποσπασμα.
Μεσα σε μια γραμμη, παραδεχονται οτι υπηρξε δολοφονια, και οχι ατυχημα ή κατι παρεμφερες, και παραλληλα δειχνουν το σκεπτικο τους.
3ήμερο εκδηλωσεων?
Το εορταστικο ξεχασανε!

Υ.Γ. Αυτός ο Τουίτης εκτός απο εκνευριστικός, μάλλον ειναι και ολίγον τι γκαντέμης!

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

tsaousa

Καταντάει εξοργιστική πλέον η "εκ παραδρομής" ( και όμως αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία των παχύδερμων που διακρίνονται στις φωτό ) στοχοποίηση και ταλαιπωρία ανθρώπων.

Και οι Ε.Δ.Ε έχουν πάψει να πείθουν ακόμα και τους πλέον ευκολόπιστους.
Δημόσιες δηλώσεις να κατευναστεί το κοινό αίσθημα και επίκληση στη θεά λήθη να βάλει το χεράκι της μετά.

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.Οποιαδήποτε τιμωρία του πιονιού σημαίνει δημόσια δήλωση συνενοχής της πολιτικής ηγεσίας.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Artisz

κάμερες δεν ήθελαν;
Ας τις πάρουν.

Μίσος είναι φίλε μου.
Χρόνια-ίσως ενοχικά-το βαφτίζω οργή, αλλά πλέον είναι μίσος. Μίσος για το οποίο είναι ολοκληρωτικά-όσο το καθεστώς τους-υπόλογοι.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Θεία Θ.

"Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία"

Για να πεθάνεις από ντροπή θες ψυχή και η δική τους έχει βουτηχτεί στη σαπίλα ως το μεδούλι της.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

korlaka

τον tweety δεν τον είχα προσέξει.

Επειδή και του λόγου μου κάνω κάτι αψυχολόγητα και κατεβαίνω για τσιγάρα με πυζάμες και σαγιονάρα-στην καλύτερη- τρόμαξα.
Και μου το έλεγε η μάνα μου "να φοράς τα καλά σου βρακιά, ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα τα δει":P

Όσο για την "εκ παραδρομής" και αυτή παραδοχή της δολοφονίας, μην ανησυχείς, έχουν βρει το ιδιαιτέρως ξελασπωτικό "εν βρασμώ ψυχής" με το οποίο φιλοδώρησαν και τον Μελίστα και θα τα μπαλώσουν.

Φυσικά, το σημείο βρασμού διαφέρει μεταξύ μπάτσου και κοινού θνητού.

Powered By Blogger