Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η εκ δεξιών ορμώμενη αγανάκτηση



Όταν από τα βουτηγμένα σε συνενοχή στόματα επισήμων κρατικών φορέων και των συμμαχούντων δημοσιογράφων που υπηρετούν με ζήλο τις πολιτικές σκοπιμότητες των καναλαρχών, ακούγονται χσρακτηρισμοί όπως "αγανακτισμένοι πολίτες" ενώ η αναφορά γίνεται σε στυγνά εγκληματικές οργανώσεις μισαλλοδοξίας,όπως η Χρυσή Αυγή, ειδήσεις όπως οι παρακάτω δε θα πρέπει να μας εκπλήσσουν.


1. Τον άγριο ξυλοδαρμό τους από αγνώστους κατήγγειλαν δυο μετανάστες, που νοσηλεύονται από χθες το βράδυ στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων.
Πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μαρόκο, ο οποίος φέρνει κακώσεις στο κεφάλι και όλο του το σώμα και έναν 25χρονο Παλαιστίνιο, που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι. 


Όπως υποστηρίζουν οι δυο τραυματίες, χθες στις 9:30 χθες το βράδυ κι ενώ βρισκόντουσαν στην πλατεία 1866 δέχτηκαν αναίτια επίθεση από μικρή ομάδα ατόμων που κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια. 
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων. 


2. Η εμπρηστική επίθεση στο Στέκι Μεταναστών Χανίων σήμερα τα ξημερώματα και η επίθεση με μολότοφ εχθές το βράδυ σε σπίτι ακτιβιστή είναι οι τελευταίες ανάμεσα σε μία σειρά ενεργειών φασιστικού και εγκληματικού χαρακτήρα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στην πόλη των Χανίων. Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμιά σύλληψη έως σήμερα. Ο κ. Δήμος Λιβογιάννης, εκπαιδευτικός και μέλος του Κοινωνικού στεκιού-Στέκι μεταναστών Χανίων μιλά στο tvxs για τις φασιστικές επιθέσεις. 

Όπως ανακοινώνει το Στέκει Μεταναστών «Τα ξημερώματα φασίστες έσπασαν την πόρτα του στεκιού, μπήκαν μέσα, έριξαν οινόπνευμα και έβαλαν φωτιά στο κτίριο. Υπέγραψαν την πράξη τους με σβάστικες. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν γράψει ρατσιστικά συνθήματα στην είσοδο του στεκιού. Σήμερα έβαλαν φωτιά. Αύριο τι;».

Το προμήνυμα ήταν τα ρατσιστικά συνθήματα που γράφτηκαν την περασμένη εβδομάδα στην είσοδο του Στεκιού. «Ευτυχώς που έσβησαν την φωτιά οι γείτονες διότι θα μπορούσε να έχει επεκταθεί στην παλιά πόλη», λέει ο κ. Λιβογιάννης.

Επίσης, με τον εμπρησμό φαίνεται να συνδέεται η ρίψη δύο βομβών μολότοφ από δύο άτομα επιβαίνοντα σε μοτοσικλέτα την ίδια περίπου ώρα στο πατρικό σπίτι Χανιώτη ακτιβιστή, που συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και μαζικούς αγώνες, στον Γαλατά Νέας Κυδωνίας. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές ενώ στο σπίτι βρίσκονταν μόνο μέλη της οικογένειας του, αλλά όχι ο ίδιος.

Ακόμη και μετά την δολοφονική επίθεση στην κεντρική πλατεία 1866 των Χανίων εναντίον δύο μεταναστών εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται ακόμη με βαρύ τραύμα στο μάτι, η αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη έως τώρα. «Θεωρούμε ότι η αστυνομία τους γνωρίζει και μάλιστα καλά», λέει ο κ. Λιβογιάννης.

Επίσης εξηγεί ότι οι επιθέσεις ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ όταν έγινε επίθεση στην κατάληψη «Ρόζα Νέρα» των Χανίων. «Παρά την εξάπλωση των πράξεων βίας, οι μόνες συλλήψεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό είναι στο Ρέθυμνο όπου κατά τη διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκεμβρίου συνελήφθησαν κάποια μέλη της Οργάνωσης Εθνικιστών Ρεθύμνου (ΟΕΡ) », συνεχίζει.

Στα Χανιά υπάρχει η αντίστοιχη Οργάνωση Εθνικιστών Χανίων (ΟΕΧ) της Χρυσής Αυγής, η οποία διαθέτει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο μέσω της οποίας ο «επικεφαλής» της κ. Καρεφυλλάκης Σταύρος αρνείται την ανάμειξη της στις επιθέσεις, όπως της πρόσαψε δημοσιογράφος της Νέας Τηλεόρασης. Την ίδια στιγμή μέσω της ιστοσελίδας προπαγανδίζονται οι ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Όπως μας λέει ο κ. Λιβογιάννης «η εφημερίδα ''Παρατηρητής'' που εκδίδει ο κ. Καρεφυλλάκης διανέμεται στα σχολειά των Χανίων».

Ο κ. Λιβογιάννης τονίζει ότι το Στέκι έχει πολύχρονη δράση στα Χανιά και ευρεία κοινωνική αποδοχή που την έχει χτίσει μέσα από την πολύπλευρη δράση του. «Δεν μιλάμε για την αντιπαράθεση δύο ακραίων οργανώσεων καθώς το Στέκι Μεταναστών δεν ανήκει στον αναρχικό χώρο.»

Ως απάντηση αύριο οργανώνεται μαζικό συλλαλητήριο που καλείται από πολλούς φορείς ανάμεσα στους οποίους και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι. «Πρέπει να είναι μαζική η πορεία έτσι ώστε να ασκηθεί πίεση στην αστυνομία και να γίνει σαφές ότι η κοινωνία καταδικάζει τις πράξεις αυτές.», καταλήγει ο κ. Λιβογιάννης.
 



και οι δύο ειδήσεις από το www.tvxs.gr 


Aπολιθώματα του Χίτλερ, με την ανοχή αν όχι τη συγκάλυψη της Αστυνομίας , εκφράζουν την "αγανάκτησή" τους την ίδια στιγμή που στη ΓΑΔΑ οδηγούνται δεκάδες άνθρωποι ως τρομοκράτες δίχως να τους αναγνωρίζεται η αγανάκτηση ως δικαιωματικό συναίσθημα.




Και μιας και ο λόγος για τα Χανιά,σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Βασίλειο Στεφανουδάκη, τα όντα που εμφανίζονται δίπλα στους μπάτσους στα Χανιά και λαμβάνουν εντολές από αυτούς, είναι ασφαλίτες. Ακούστε και την επίσημη αιτιολόγηση του γεγονότος δια στόματός του.
«Κάτω από ένα κλίμα φόρτισης και πίεσης και βλέποντας να φωτογραφίζονται κάποιοι αστυνομικοί ίσως να φοβήθηκαν και να κατέβασαν το σκουφάκι και να το έκαναν κουκούλα. Κακώς όμως γιατί όταν ο αστυνομικός κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα». 


Τώρα δείτε και τη φωτό

και τα συμπεράσματα δικά σας.


Ο αστυνομικός που συντονίζει ονομάζεται Στέφανος Καψωμενάκης και είναι Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων. 


4 σχόλια:

Garcia είπε...

"ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια"
γρηγορα ομως ξεχασε τι σημαινει ακροδεξια...

ο υποκριτης υπουργος προ-πο, προεκλογικα ειχε δηλωσει πως θα εξετασει το ενδεχομενο να κυρηξει παρανομη τη χρυση αυγη...
αλλα κορακας κορακου ματι δεν βγαζει.

ειναι λυπηρο πραγματικα.
και τρομακτικο.

η χρυση αυγη δρα ανενοχλητη...
και στο ελληνικο κοινοβουλιο εχουμε ενα ακροδεξιο κομμα το οποιο μαλιστα προμοταρουν και τα μμε...


αν θες ριξε μια ματια παρακατω.

www.enet.gr/?i=news.el.article&id=84250

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Περοεκλογικά όλοι τα χερουβείμ παρίσταναν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Υπουργός Προ.Πο καταβάλει φιλοτιμες προσπάθειες απαγκίστρωσης από τη χ.α. Μόλις βεβαιωθεί ότι η ελ.ας μπορεί να δέρνει όλους τους μετανάστες, τους αναρχικούς, τους λοιπούς αριστερούς πλην ΚΚΕ και κάθε ανήσυχο ανενόχλητη, θα τους στείλει, μην του φάνε και τη δόξα.

thanks για το link

Artistz είπε...

Το θέμα με όλα αυτά τα κατοικίδια του Χίτλερ είναι οτι έχουν πρωτοφάνες ασυλία απο το κράτος..

Αλλά εγώ κουκλα μου θα το πάρω αλλιώς.
Πριν λίγους μήνες σε μία προκύρηξη του Επαναστατικου Αγώνα μέσα στα πολλά που λέγαν γράψαν και κάτι πολύ σωστό..το παιρνάω..

''Η Λούμπεν ΜικροΑστική Τάξη διαμαρτύρεται, καταγγέλλει, δυσαρεστείται, αγανακτεί, αλλά μοιάζει με σύγχρονο Σίσυφο της ταξικής ανάβασης. Διαρκώς σπρώχνει μπροστά του το βράχο της ιστορικής συνείδησης στην ανηφόρα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της αποξένωσης, αλλά μόλις φτάνει στην κορυφή της επαναστατικής ανασύνθεσης βλέπει την υπόσχεση του καπιταλιστικού παραδείσου του νέου διαμερίσματος με το εξοχικό, της πιθανής προαγωγής στην δουλειά, του καινούριου αυτοκινήτου, των χλιδάτων αντικειμένων, μα πάνω απ΄ όλα, των εύκολων και ανέξοδων σχέσεων που κλειδώνουν στην φράση «Δεν γαμιέται... Εγώ να περνάω καλά...» και εγκαταλείπει την προσπάθεια αφού βολεύεται με εξαρτημένες ψευδαισθήσεις. Βέβαια ο βράχος εξακολουθεί να υπάρχει και κατρακυλάει ξωπίσω του…’’

Δεν συμφωνώ με την ενόπλη δράση αλλά εδώ σε αυτό το σημείο θα το προσυπογράψω κιόλας..

Ετσι είναι δομημένος ο κόσμος μας..στη φράση ''δε γαμιέται..εγώ να περνάω καλά''.

Και πέρνωντας αυτό σαν δεδομένο βρίσκω όλες τις απαντήσεις.
Ουδόλως δεν το νοιάζει η ανθρώπινη ζωή το συμπολίτη μας..η τζαμαρία του τον νοιάζει-και όχι απλα τον νοιάζει αντιδρά κιόλας αν έχει την υποψία οτι κάποιος θα του τη χαλάσει..
είναι πολύ απλό κουκλα..σπάζωντας τη τζαμαρία(..και καταλαβαινεις μεταφορικά πως τοποθετώ τη τζαμαρία),αν μας σπάσει λοιπόν κάποιος τη τζαμαρία θα φανούν τα χάλια μας,θα μας βλέπουν όλοι πλέον..και αυτό ο έλληνας της λουμπεν μικροαστικής τάξης δε το θέλει..προτιμά το μανδύα του και ας έχει ξεφτίσει απο αηδία αυτός ο μανδύας..αφού κρυβει αυτά που αυτός πιστευει πως πρέπει να κρύψει σώστα τον έχει ακόμα το μανδύα..
Ενα άλλο παράδειγμα είναι το δεντράκι του κακλαμάνη πέρυσι που κάηκε..κάηκε το δεντράκι και μας επιασε ο καημός για τα παιδιά μας,για τα χριστούγεννα που είναι γιορτή των παιδιών,για την εικόνα μας..
κάηκε το δεντρακι λοιπόν και φάνηκε η γυμνια μας..δεν αρεσει η γυμνια στην λουμπεν μικροαστική ταξη.

Ετσι και με την Χρυσή Αυγή και όλα τα κατακάθια που σιγοβράζουν μαζί..
Αφου δεν μας χαλάνε την εικόνα δεν υπάρχει λόγος να αντιδρούμε..
τα καταδικάζουν βέβαια,γιατι ειναι ανθρωποι του θεου και του Χριστου..θα το βρουν απο το θεό λένε και όλα τακτοποιηθηκαν..πέρασαν την ευθυνή στο Χριστό ο οποιος βέβαια εκτος απο απο αγάπη είναι και τιμωρός βεβαια,και κάθαρισε η λουμπεν μικροαστική τάξη..

Κούρασα..θα γραφα καί άλλα..και αλλα..ας μείνω εδώ..

Αντώνης

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Δεν κούρασες, καλά μου τα'πες για μια ακόμη φορά.
Ακόμη και οι ναρκωμένοι όμως μπορούν να ξυπνήσουν. Με ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ.Και γνωρίζω ανθρώπους-φιλήσυχους μικροαστούς πολίτες, από αυτούς που "δε θέλουν μπλεξίματα" και απλά θέλουν να φτάνει το βράδυ να κοιμούνται στον καναπέ τους μπροστά στην τιβί-που τους ξύπνησε ο περσινός Δεκέμβρης.

Καλημέρες

Powered By Blogger