Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

..να βγούμε στους δρόμους




Τελικά βε φα πάμε στο χωριό. Ο μπαμπάς έβαλε τα "μεγάλα μέσα".Μεγάλα μέσα βεν ξέρω τι είναι αλλά είπε στη μαμά ότι αν πάμε στο χωριό φα της πάρει την πιστωτική.
Πιστωτική είναι κάτι που κάνει το μπαμπά πολύ φυμωμένο. Όταν μιλάει η μαμά για αυτή όλο το κεφάλι του πιάνει και μετά βε μιλάει για πολλές ώρες και ούτε παραμύφια μου λέει. Και κάνει τσιγάρα, πολλά.Και ας λέει ότι τα έχει κόψει.
Φα πάνε σε αυτόν τον πόλεμο, που βεν είναι σαν αυτούς που λένε τα βιβλία. Ο μπαμπάς, η μαμά και ο αβερφός μου. Φέλω και εγώ να πάω αλλά ο μπαμπάς λέει ότι είναι επικίνδυνο. Φα έχει πολύ κόσμο και αυτοί με τις στολές, που τους λένε μπάτσοι φα ρίχνουν πολλά φάρμακα. Και βεν κάνει τα μικρά παιβάκια να είναι μέσα στα φάρμακα.
Φα με πάνε στη γιαγιά την Κυριακή. Αλλά εγώ φα πω στη γιαγιά να πάμε μαζί στον πόλεμο. Πολύ φα χαρεί όταν μάφει ότι φα ρίχνουνε φάρμακα. Η γιαγιά όλο γκρινιάζει ότι βεν έχει λεφτά για φάρμακα. Λέει ότι η σύνταξη είναι πολύ μικρή, σαν και μένα. Σύνταξη είναι να έχεις πολύ λίγα λεφτά και να μη μπορείς να πάρεις φάρμακα, ούτε πολλές καραμέλες και όλο να βλέπεις τηλεόραση και να μουτζώνεις κάτι χοντρούς που είναι εκεί.
Μακάρι να πάμε να πάρουμε τα φάρμακα. Να μη με πάει μετά ο μπαμπάς για το εμβόλιο. Βε μου αρέσουν οι ενέσεις. Φα πάμε και φα μας ρίξουν το φάρμακο και μετά βε φα έχουμε γρίπη και βε φα πρέπει να κάνουμε εμβόλιο.


Άμα φοβάστε τις ενέσεις να έρφετε και εσείς.


Όταν χτυπήσεις δυο φορές 
κι ύστερα τρείς και πάλι δυο
Αλέξανδρέ μου
σκέφτομαι το φευγιό σου
σε βλέπω σε κελί στενό
να σέρνεις πρώτος το χορό
πάνω στο θάνατό σου.

3 σχόλια:

Μυστικό Μονοπάτι είπε...

H Bανάη είναι πολύ μπροστά... μακάρι όλα τα προβλήματα τα είχχαν τόσο απλές λύσεις...

"Μυστικά" φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

geia ...και να βγουμ ξανα


zerdameri

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Antistasi
σε ευχαριστούμε.

Μυστικό Μονοπάτι
όσοι είναι μπροστά από την εποχή τους δυστυχώς δε χωρούν μέσα σε αυτή και δυστυχούν.

Ζερνταμερί
:)

Powered By Blogger