Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πας μη Έλλην βάρβαρος, my ass


Αυτόπτης μάρτυρας στον ξυλοδαρμό και τη σύλληψή της, το ηλικίας δύο χρόνων παιδί της, το οποίο μάλιστα παρέμενε και αυτό υπό σύλληψη στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας στην Κυψέλη επί τετράωρο! Εκεί της δηλώθηκε ότι οι δύο αστυνομικοί που τη συνέλαβαν και τη χτύπησαν ανήκουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ επέβαιναν και σε αυτοκίνητο του ίδιου τμήματος με συμβατικές πινακίδες.
Το γεγονός σημειώθηκε στις 11 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Επτανήσου στην Κυψέλη, όταν η 35χρονη, έχοντας βγει από σουπερμάρκετ της περιοχής, προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο με το καροτσάκι στο οποίο είχε το παιδί της, ενώ κρατούσε και δύο σακούλες με ψώνια. Δυο γυναίκες που περπατούσαν στο πεζοδρόμιο μαζί με την 35χρονη, σχολίασαν το γεγονός ότι κανένα αυτοκίνητο δεν σταματούσε, αποκαλώντας δυνατά «ζώα» τους οδηγούς των περαστικών αυτοκινήτων.
Τότε από ένα αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες που σταμάτησε, πετάχτηκαν δυο άνδρες, και απευθυνόμενοι προς τη γυναίκα με το καροτσάκι ζήτησαν εξηγήσεις «γιατί τους είπε ζώα». Η εκφορά των εξηγήσεων «δεν σας είπα εγώ ζώα» προκάλεσαν το ενδιαφέρον των δύο αγνώστων, οι οποίοι τη ρώτησαν «αν είσαι Ρουμάνα», προσθέτοντας «αυτά να πας να τα κάνεις στη χώρα σου». Η 35χρονη, θεωρώντας ότι μιλά με κάποιους απλούς περαστικούς, τους είπε «πως δεν είναι Ρουμάνα, αν και θα μπορούσε να είναι» και πως «είναι Αρμένισσα και αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».
«Από εκείνη τη στιγμή», λέει η Σ.Α., «άρχισε ένας απίστευτος εφιάλτης. Μου έδειξαν μια ταυτότητα δηλώνοντας αστυνομικοί, μου ζήτησαν τα χαρτιά μου και όταν εγώ τους είπα πως δεν τα έχω μαζί μου, μου είπαν ότι με συλλαμβάνουν. Μια προσπάθεια να πιάσω το καροτσάκι, τη στιγμή που μου έβαζαν χειροπέδες, είχε σαν αποτέλεσμα να πέσω κάτω. Με χτύπησαν γιατί θεώρησαν πως αντιστεκόμουν. Με ποδοπάτησαν και με χτύπησαν όταν προσπάθησα να δω πού είναι το καροτσάκι με το παιδί μου, μου γύρισαν τα χέρια στην πλάτη και τα έδεσαν με χειροπέδες, ενώ κάλεσαν και περιπολικό αυτοκίνητο, το οποίο και ήλθε μισή ώρα μετά και με μετέφερε τόσο εμένα δεμένη πισθάγκωνα όσο και το παιδί μου στο Αστυνομικό Τμήμα της οδού Θήρας. Από εκεί και αφού κάποιος γνωστός μου, που ειδοποιήθηκε, έφερε τα χαρτιά μου, αφέθηκα ελεύθερη με την προτροπή «να ξεχάσω ό,τι συνέβη μια και ήταν αποτέλεσμα της κακιάς ώρας. Ηταν περίπου 3.30 το απόγευμα όταν με άφησαν ελεύθερη. Πήγα στο σπίτι κι άρχισα να παίρνω τηλέφωνο παντού...».
Οπως λέει η Σ.Α., τηλεφώνησε ακόμη και στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδ,η από το οποίο την παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ. Και με τη ΓΑΔΑ επικοινώνησε απ' όπου τη ρώτησαν ...«τι μπορούν να κάνουν».
Την περασμένη Παρασκευή το πρωί και μετά την κατάθεση μήνυσης στην οδό Ευελπίδων και την με εντολή του Εισαγγελέα εξέτασή της από ιατροδικαστή, χωρίς φυσικά ποτέ να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης των δύο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, η Σ.Α. επικοινώνησε και με το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. από το οποίο και ζήτησε προστασία. Από εκεί της δηλώθηκε ότι «θα εξετάσουν την καταγγελία της»! *
 Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ από Ελευθεροτυπία


Το "χωρίς προηγούμενο" μόνο ως σχήμα λόγου ευσταθεί


Και για κερασάκι
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο κρατούμενος μετανάστης Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ κατέρρευσε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Η κατάσταση του ήταν τέτοια που οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Όπως κατήγγειλαν οι συγκρατούμενοι του (και επιβεβαίωσε ο ίδιος αργότερα), ο Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας.
Οι καταγγελίες αυτές επαναδιατυπώθηκαν στη δικηγόρο 
Γιάννα Κούρτοβικ που επισκέφτηκε τον κρατούμενο το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο ΑΤ. Ομόνοιας, όπου είχε μεταφερθεί εκ νέου. Η νέα καταγγελία για βασανισμό κρατούμενου μετανάστη, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά περιστατικών βαρβαρότητας στο ΑΤ Ομόνοια. Υπενθυμίζουμε ότι οι καταγγελίες των θυμάτων επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά από το γνωστό βίντεο που έδειχνε αστυνομικούς να βασανίζουν κρατούμενους μετανάστες. Πέραν όμως από τη σωματική βία, οι ίδιες οι συνθήκες κράτησης στο ΑΤ Ομόνοιας συνιστούν βασανιστήριο. Περίπου 70 άτομα κρατούνται στοιβαγμένα σε κρατητήρια που στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν για το 1/3 από αυτούς, κανένα δικαίωμα προαυλισμού, μετανάστες που κρατούνται σε αυτές τις συνθήκες ακόμα και για τέσσερις μήνες. Το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταγγέλλει τη συνεχή αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.
Παρά την αλλαγή της κυβέρνησης και τις μεγαλοστομίες περί σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ο κρατικός ρατσισμός παραμένει αμετάβλητος, τα αστυνομικά τμήματα συνεχίζουν να είναι κολαστήρια για πρόσφυγες και μετανάστες. Πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος στη βαρβαρότητα.

Αθήνα, 22/11/09 
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

13 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Οι αστυνομικοί είναι Ζώα, τι ψάχνεις να βρεις. Βλάχοι, αγράμματοι με κανένα αίσθημα δικαίου. Πολλά τέτοια καθημερινά περιστατικά αποδεικνύουν σε τι τέλμα έχει πέσει η αστυνομία, ψάχνοντας αθώους για να κάνει το κομμάτι της στον μαλάκα τον Ελληνάρα που με την ψωλή στο χέρι περιμένει με την γλώσσα έξω για απόδοση δικαιοσύνης και καλά. Σκατά.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Μένει να δούμε για πόσο.

Garcia είπε...

η μονη τιμωρια, δηλαδη θα ειναι να χασουν τη δουλιτσα τους?

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Ναι, καθότι οι παραδόσεις είναι για α τηρούνται.
Και γιατί κάτι μέσα μου λέει ότι το γεγονός ότι η γυναίκα είναι σύζυγος γνωστού τραγουδιστή-όπως λέει το δημοσίευμα-συνέβαλε στην άμεση "επίπληξή" τους;

Michalis είπε...

Οι μπάτσοι θα υπάρχουν πάντα. Άνθρωποι που θέλουν να βγουν να χτυπήσουν κόσμο, που το έχουν μέσα τους αυτό. Το να μπουν στην αστυνομία τους καλύπτει στο να το κάνουν. Με την κάλυψη αυτή κάνουν ότι κάνουν και με μια εδε την βγάζουν και λάδι.

Δεν φταίνε αυτοί όμως. Φταίει όλη δομή της αστυνομίας. Ας πάρουμε δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αστυνομία.

Φταίει λοιπόν ο τρόπος που μπαίνουν στην αστυνομία, ο λόγος που μπαίνουν, μόνο και μόνο για το τι πληρώνονται από την αρχή.

Όταν δεν γίνονται ψυχολογικά τεστ και δίνεις στον καθένα από ένα πιστόλι, ένα γκλοπ και γενικά εξουσία, τότε θα έχεις τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Επίσης η ελλιπής εκπαίδευση τους, τους κάνει ανίκανους να αντιμετωπίσουν καταστάσεις δύσκολες, κυρίως ως προς τον ψυχολογικό τομέα πάλι.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η αστυνομία έχει βγει εκτός κοινωνίας. Είναι σαν ο αστυνομικός να έχει αντίπαλο τον πολίτη. Λες και είναι εκεί για να προστατεύει κάτι άλλο και όχι τον πολίτη. Βλέπεις αστυνομικό στο δρόμο και είναι σαν να βλέπεις εγκληματία.

Καλά μη μιλήσουμε για την εντελώς άχρηστη ύπαρξη ματατζήδων, ασφαλιτών κτλ κτλ. Ειδικά στους πρώτους, ότι πιο φανατισμένο έχουν το βάζουν, το φανατίζουν κι άλλο κι άιντε βάρα οποιον βρεις.

Αν άλλαζαν βασικά πράγματα στην αστυνομία, τότε ίσως να βλέπαμε κάτι διαφορετικό. Αλλά δεν συμφέρει την εξουσία κάτι τέτοιο.

Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχει αστυνομία, αλλά χρειάζεται παιδεία. Μέχρι τότε πρέπει να βελτιωθεί και να ενταχθεί στην κοινωνία ως μέρος της και όχι ως κάτι εχθρικό της. Και τα δύο ουτοπικά, ε;

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Εξουσία χωρίς αστυνομία δε θα υπάρξει ποτέ, οποιαδήποτε μάσκα και αν της φορέσουν. Η εξουσία, εκ φύσεως διεφθαρμένη και πολέμια της ίδιας της ανθρώπινης φύσης, θα χρειάζεται πάντοτε λοβοτομημένα ρομποτάκια να διασφαλίζουν την ύπαρξή της, δλδ την καταπίεση και αλλοίωση της ανθρώπινης υπόστασης.

Michalis είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά το να το λέμε μόνο και να μην προτείνουμε τίποτα μας κάνει το ίδιο με αυτούς. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πρέπει να έχουμε ιδέες και να ξεκολλήσουμε από τις ιδεολογίες που ουσιαστικά μας κρατάνε στα ίδια και στα ίδια.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Μιχάλη, μη συγχέεις την ιδεολογία με την ιδεοληψία.
Οι προτάσεις σε ιδεολογίες έχουν ερείσματα.

Όσο υπάρχουν αφεντικά, θα υπάρχουν και τα σκυλιά τους. Σκυλιά δε θα υπάρχουν χωρίς τα αφεντικά.

Μα γιατί στο κεφάλι μου είναι τόσο σαφές;:P

Michalis είπε...

Πολύ σωστά τα λες. Γι αυτό που λες υπάρχει σήμερα η αστυνομία. Απλά στο πρώτο σχόλιο είπα πως θα έπρεπε να ήταν κι ότι δεν φταίνε απαραίτητα αυτοί που είναι μπάτσοι, γιατί με την κάλυψη που τους παρέχει το σύστημα κάνουν ότι κάνουν.

Όσο για τις ιδεολογίες, έχω βαρεθεί να μένουμε σε στερεότυπα, γιατί εκεί έχουν καταντήσει, και να μην προσπαθούμε χωρίς παρωπίδες να βρούμε λύσεις. Γιατί κάποιες φορές το να προσπαθείς να μείνεις στην ιδεολογία σου σε κρατάει καθηλωμένο. (άσχετο με το όλο θέμα βέβαια αυτό με τις ιδεολογίες, αλλά κουβέντα να γίνεται)

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Αυτή η αστυνομία, ενώ σκοπό έχει τη διαφύλαξη της ασφάλειάς μου, με κάνει να αισθάνομαι ανασφαλής, με τρομοκρατεί, με απειλεί.
Όσο η αστυνομία δεν υπηρετεί τον πολίτη αλλά τον αντιμάχεται και καταστέλλει τη φωνή του, μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αστυνομία.
Οι υπηρεσίες της αναλώνονται στην πλειοψηφία τους σε βαρβαρότητες εναντίον των μεταναστών, σε παρουσίες στα γήπεδα και στη βίαιη καταστολή διαδηλωτών και σε προβοκατόρικες δράσεις εναντίον αναρχικών, αριστερών κλπ.

Προ ημερών χρειάστηκα ένα χαρτί από το τμήμα και πήγα 3 φορές διότι ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν ήξερε που είναι τα έντυπα τη μία και τη δεύτερη τι δικαιολογητικά χρειάζομαι.
Για ποιά αστυνομία μιλάμε λοιπόν και ποιά αναγκαιότητά της;

Michalis είπε...

Αυτό που είπα, είναι ότι η με τη σημερινή μορφή της κοινωνίας, όπου υπάρχει η εγκληματικότητα, δεν μπορεί να μην υπάρξει αστυνομία. Αλλά είπα και το πως θα έπρεπε να λειτουργεί η αστυνομία. Δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το πως είναι σήμερα, που σου δημιουργεί τα συναισθήματα που αναφέρεις.

Μπορεί να μην το είχα γράψει καλά. Πιστεύω να το εξήγησα καλύτερα.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Συμφωνούμε τότε!

Και κάτι που ξέχασα.
Συμφωνώ με το σχόλιό σου ότι οι μπάτσοι είναι πιόνια του συστήματος που τους εμφυσά τέτοιες συμπεριφορές και εκπαιδεύει ένστολους βασανιστές με τις ευλογίες του νόμου, ωστόσο υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του κάθε αστυνομικού.Στο όνομα της οικονομικής ασφάλειας και κατοχύρωσης, πρέπει να είσαι σαύρα ή να προσεγγίζεις το διανοητικό επίπεδο αμοιβάδας για να μην αντιλαμβάνεσαι ότι δε δικαιούσαι να γίνεσαι κοινωνικό έκτρωμα και καρκίνωμα.

Ανεργία υπάρχει, οικονομική δυστοκία υπάρχει, αλλά δε σε νομιμοποιεί αυτό το οικονομικό τέλμα να γίνεσαι εκκολαπτόμενος δολοφόνος και ράμπο.

Εν προκειμένω, μιας και η δημοσίευση μιλά για συγκεκριμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, τα 2 αυτά ανθρωπίδια, ενήργησαν εκκινούμενα περισσότερο από προσωπικά συμπλέγματα και ρατσιστικό φανατισμό,παρά ως εντολοδόχοι.

Ανώνυμος είπε...

Infatuation casinos? commission this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] advisor and confine a resistance up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also descry finished our lately [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and give rise to down chairwoman tangled currency !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] within an eyelash of is www.ttittancasino.com , preferably than of german gamblers, command via unrestrained online casino bonus.

Powered By Blogger