Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ο μπάτσος της ημέρας

Χτύπησαν 15χρονο Αφγανό
Νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας και μάλιστα εναντίον ανήλικου μετανάστη, μόλις 15 χρονών. Πριν καν περάσει ο πόνος για τον άδικο χαμό του 25χρονου νεαρού οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν, Μοχάμεντ Καμράν, που οι ομοεθνείς του και ένα σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης, θεωρούν ως υπαίτιους γι' αυτό αστυνομικούς του Α.Τ. Νίκαιας, σήμερα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους τόλμησαν ξανά...

Τι τόλμησαν; Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 19.00 και επί της συμβολής των οδώνΜενάνδρου και Σοφοκλέους, αστυνομικοί σταμάτησαν ένα παιδάκι 15 χρονών από το Αφγανιστάν και δίχως αιτία και αφορμή άρχισαν να το χτυπούν. Μαζί με τον ανήλικο Αφγανό και ένας συμπατριώτης του, ο οποίος ως μέλος της Αφγανικής Κοινότηταςδιερωτήθηκε το πώς και το γιατί... Aλλά τι τό 'θελε κι αυτός ο δύσμοιρος; Χειροπέδες και σύλληψη και ακολούθως "βόλτα" στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. "
Στο σκληρό Αστυνομικό Τμήμα", όπως μάθαμε αργότερα από τον Αντιπρόεδρο της Αφγανικής Κοινότητας κ. Ζαλμάι Παστούν.

Όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε, μαζί με όλα τα παραπάνω, ακολούθησε συγκέντρωση μελών της κοινότητάς τους στο συγκεκριμένο τμήμα και ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας Του Πολίτη. Τελικώς, τέλος καλό, όλα καλά, αφού μετά από παρέμβαση του Υπουργείου οι δύο Αφγανοί αφέθηκαν ελεύθεροι και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Βέβαια, παρά την όποια επικοινωνία μας με το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, δεν καταφέραμε να πληροφορηθούμε για το γεγονός, αφενός γιατί ο κ. Διοικητής έλλειπε και αφετέρου διότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας, όχι μόνο δεν ήξερε το γεγονός, αλλά και να το ήξερε, όπως χαρακτηριστικα μας είπε, θα έπρεπε να μιλήσουμε αύριο -δηλαδή σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως του ηλίου- με τον ίδιο τον Διοικητή. 
Το να είσαι 15χρονος, είναι από μόνο του ένας στόχος.
Το να είσαι 15χρονος ΚΑΙ Αφγανός είναι θανάσιμο αμάρτημα.
Με δεδικασμένο την καταδίκη του Παρσάνογλου που έπραξε απλώς τα αυτονόητα και διαμαρτυρήθηκε στον αναίτιο ξυλοδαρμό συνανθρώπου του, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι Βαν Νταμ και Ράμπο σαν τον "κύριο" που είπε να αδειάσει την πλεονάζουσα τεστοστερόνη του σε ένα παιδί, θα πληθαίνουν.Υπερβάλλοντας ζήλος, συμπλέγματα κατωτερότητας, διανοητικά σκουπιδαριά και μια στολή είναι όσα χρειάζονται. Και τη βεβαιότητα ατιμωρησίας, σαφώς.


Και κάπως έτσι γεννιούνται νέοι Κορκονέες.
Και μετά πέφτουμε από το συννεφάκι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger