Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ημίμετρα

Προς την ευόδωση της "εθνικής προσπάθειας στήριξης της οικονομίας"


Και εκατομμύρια πόδια να σας κλωτσάνε το σκαμπό.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κονστρουκτιβισμος και μια χαμενη αισθητικη

Garcia είπε...

για την αναπτυξη της οικονομιας... και τη καταρευση των ανθρωπων, των εργαζομενων.

αυτο που μ'εξοργιζει παντως ειναι να μου λενε οτι πρεπει να κανω κι αλλες θυσιες, να δουλεψω περισσοτερο τυποι οι οποιοι βγαζουν δεκαδες χιλιαδες ευρω καθε μηνα.
μ'εχουν αηδιασει ολοι τους.
χωρις ΚΑΜΙΑ εξαιρεση (πλεον).

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

... κι αυτό να μην λέει να φύγει απ'τη θέση του. Τόσο καλά καρφωμένο δυστυχώς.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

xamenos
Η αισθητική περισσότερο να αλλάζει μου μοιάζει παρά να χάνεται. Με τα καλά και τα στραβά που αυτό συνεπάγεται.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Κωνσταντίνε
μια τέτοια θηλιά με έπνιξε και ξέσπασα έτσι. Μείωση σε μισθούς-μετά τα περσινά παγώματα.
Να δεις τι σου'χω για μετά όμως.

Αγοράστηκαν 6 φρεγάτες από τη Γαλλία- ανακοινώθηκε έστω η απόφαση για την αγορά τους(να ανταποδώσουμε τη στήριξή τους πασαλείφοντάς τους με γλώσσα και με χρήμα ) και ενδεχομένως να αγοραστεί και ενα γερμανικό υποβρύχιο.
Ειδικά αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για τη δική τους αρωγή στο μπαταρισμένο καράβι των οικονομικών.
Τα ταξιδάκια του πρωθυπουργού και του συναφιού του, πριν καν κλείσει 100 μέρες διακυβέρνησης ( γελάμε εδώ φωναχτά ) στοίχισαν ένα μυριάκι.Κάπου πήρε το μάτι μου ότι σκέφτονται να προβούν και σε αγορά 2 ακόμα VIP αεροσκαφών να θρονιάσουν τις κωλάρες τους, το κεφάλι μου στη γκιλλοτίνα δεν το βάζω.
Αυτό το παιδί μονίμως σε ταξίδι είναι. ήταν που ήταν κομμάτι αλαφροίσκιωτο, βρίσκεται και σε μόνιμο τζετ λανγκ πλέον.

Βάλε και τα χρήματα που δόθηκαν αθρόα και σε εταιρείες που ουδείς ξέρει με τι ασχολούνται, αντιλαμβάνεσαι ότι 300 κρεμάλες μας έρχονται πιο φθηνά.:P

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Τρελό
δε φταίει το σκαμπό
τα ατροφικά μας ποδάρια φταίνε

dimitris είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΑ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΑ, ΑΝΤΕ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΑ,ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΓΚΥΖΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ''80 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ''ΑΛΛΑΓΗ'' ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΟΤΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ . ΑΝΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.

Garcia είπε...

ο λαος να τα βγαζει περα με δυσκολια, αλλοι να ειναι ανεργοι και αλλοι... ν'αγοραζουν vip αεροσκαφη...



"για ενα κομματι ψωμι πρεπει να δωσεις (ακομη πιο) πολλα"

νομιζω πιο επικαιρο απο ποτε.

www.youtube.com/watch?v=PSUKPc9kXLE

Garcia είπε...

και οπως ελεγα και πιο πανω ειναι πολυ ευκολο αν βγαζεις μερικες 100δες χιλιαδες ευρω να λες σε χαμηλομισθους οτι πρεπει να φορολογηθουν περισσοτερο.

αντεγραψα το παρακατω απο την ελευθεροτυπια.
μ' "εφτιαξε" πρωι-πρωι.


- Η άρχουσα τάξη ζητά από το λαό να πληρώσει ολοένα και περισσότερα σε φόρους, να δεχτεί μεγαλύτερη ανεργία, μικρότερους μισθούς, part-time εργασία, απίθανα ωράρια, κλεψιά, κοροιδία και ταπείνωση.

Π.χ ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτηρισε ως "μονόδρομο" τα μέτρα της κυβέρνησης (γιατί όχι άλλωστε; Αυτός πληρώνει;).

Την ίδια ώρα όμως που μας καλούν σε "απαραίτητες θυσίες", οι ίδιοι θησαυρίζουν:

Ο ίδιος ο Δασκαλόπουλος έχει ως έδρα για τις δραστηριοτητές του το...Λουξεμβούργο (γνωστό "φορολογικό παράδεισο") όπως εξηγεί η "Ελευθεροτυπία" (http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/11/2009&id=101965), ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και όλη λίγο-πολύ η ντόπια άρχουσα τάξη. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε - όπως εξηγεί η "Ελευθεροτυπία":

"Το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών διαχειρίζονται τα επενδυτικά τους κεφάλαια ακόμη και αν αυτά τοποθετούνται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μέσω off shore ή on shore εταιρειών, οι περισσότερες εκ των οποίων εδρεύουν στην Κύπρο. Κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός πως οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις σύστησαν εταιρείες συμμετοχών στην Κύπρο για να ελέγχουν από εκεί τις δραστηριότητές τους στη νοτιοανατολική Ευρώπη (πλην Τουρκίας) και να μην επαναφορολογούνται τα μερίσματα που λαμβάνουν από τις εκεί θυγατρικές τους".

Παράλληλα, το "παρτυ" με τις off-shore δεν έχει όρια (http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/01/offshore.html):

"Είναι καθαρό πως το πρόβλημα με τις εταιρείες αυτές δεν είναι μόνο Ελληνικό. Απο εκτιμήσεις που έχουν γίνει, το 35% του Παγκόσμιου ΑΕΠ, τζιράρεται από 500000 offshore εταιρείες διεθνώς!! Όμως η κατάσταση της Εληνικής οικονομίας, βάζει το θέμα επιτακτικά πρώτα για μας, εδώ και τώρα.

Είναι γνωστό πως υπάρχουν 10.000 ελληνικές offshore(!!!), των οποίων η δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία ΔΕΝ φορολογούνται(η όποια προβλεπόμενη φορολογία ξεπερνιέται από τις εξαιρέσεις που υπάρχουν). Επίσης ο αριθμός τους σαν ποσοστό του παγκόσμιου συνόλου(2%) είναι τεράστιος, σε σχέση με τον πληθυσμό αλλά και το μέγεθος της ελλ.οικονομίας. Μέσω αυτων των 10.000 εταιριών νόμιμης φοροδιαφυγής γίνεται ετήσιος τζίρος 500 δις ευρώ!!! Ενώ σύμφωνα με τους FT, «οι Ελληνες εκτιμάται ότι έχουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε υπεράκτιους (off shore) τραπεζικούς λογαριασμούς»!
Δηλαδή πάνω από το 10% του συνόλου των καταθέσεων που ήταν το 2008 217 δις! Τα νούμερα είναι εξοργιστικά αν σκεφτεί κανείς ότι πάρα πολλοί έχουν πάνω από μία offshore (μία για ακίνητα, μία για εμπορικούς διακανονισμούς, μία για χρηματιστηριακές συναλλαγές κλπ.), και οτι οι πιό πολλές "μικρές" offshore έχουν στην κατοχή τους μόνο ακίνητα και πολυτελή στοιχεία, για να αποφεύγουν το πόθεν έσχες. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ OFFSHORE, TO 10% TΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!

Και όμως, εμείς εδώ ΔΗΘΕΝ ψάχνουμε σε άδειες τσέπες για μερικές δεκάδες εκατομμύρια και πουλάμε θλίψη σε απελπισμένους οτι τάχα δεν υπάρχει ρευστό!
Γιατί άραγε;"

Απαραίτητο είναι να κυνηγηθούν άγρια οι φορολογικοί αυτοί παράδεισοι και όσοι τους δημιουργούν/χρησιμοποιούν/διαιωνίζουν.

Από το Νοέμβρη μάλιστα ως τώρα, υπό το φόβο ότι ίσως φορολογηθούν, οι μεγαλοαστοί μετέφεραν, όπως μεταδίδει η guardian 8 με 10 δις από την Ελλάδα σε κάποιο φορολογικό παράδεισο.

Τι κάνει η κυβέρνηση γι' αυτό;
Φορολογεί άγρια, μέχρι σημείο ξεζουμίσματος, το λαό, και ταυτόχρονα υπόσχεται σχεδόν μηδενικούς φόρους σε όσους φέρουν πίσω τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα, ουσιαστικά μετατρέποντας την Ελλάδα σε φορολογικό παράδεισο (για την άρχουσα τάξη) και ωραιότατο τόπο για νομιμοποίηση του "μαύρου" χρήματος.

Αλλά είπαμε, οι φεουδάρχες ΔΕΝ πληρώνουν, ΜΟΝΟ εισπράττουν, η πληρωμή είναι κάτι που το κάνουν μόνο οι ολίγοι...

Ανώνυμος είπε...

Blogs, the best galleries around nowdays:) den kserw oute pianou ine o pinakas?

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

dimitris

Δε με αφορούν τα πρόσωπα. Τις εκμαυλιστικές τους πρακτικές και πολιτικές θα ήθελα να δω να χάσκουν από κάποιο ταβάνι.
Γιατί την Αλέκα με ρωτάς.Για την πρωτοπορία που διεκδικεί στην επανάσταση, υποβιβάζοντάς τη έτσι σε ένα ακόμη παιχνίδι εξουσίας. Για τις αυστηρές γραμμές, για την ανακολουθία λόγων και πράξεων, για τη γκετοποίηση των ακολούθων της, για την αδυναμία της να συμπορευθεί με το σύνολο των "εξεγερμένων"-ακόμα και όταν αυτή η εξέγερση βρίσκεται ακόμα σε ενδοσκοπικό στάδιο-αν δε διαθέτουν κομμουνιστικό πιστοποιητικό.
Και γιατί άλλους "πατερούληδες" δεν αντέχω.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Κωνσταντίνε

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι "και κάποια μέρα θα σε λύσουν, μα θα φοβάσαι να φύγεις, θα τρέμεις"

Crux είπε...

Η λέξη οικονομία καθρεφτίζει το φασιστικό καπιταλιστικό φιλελεύθερα δοσμένο σύστημα.Προκειμένου να διατηρηθεί σταθερό και να ανακάμψει,εξυπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα των λίγων,είναι διατεθειμένο να θυσιάσει στο βωμό του ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει απ΄τον απλό εργαζόμενο.
Το πρόσχημα φυσικά η ίδια καραμέλα : Για το καλό της χώρας και άλλες τέτοιου είδους εθνικιστικές σαχλαμαρομπούρδες.

OXΙά είπε...

Μέχρι να το κλοτσήσουμε και αυτό από μονάχοι μας.
Σε φιλώ.

kakalon είπε...

Καλύτερα να χρησιμοποιούμε αυτά τα πουφ είναι πιο αναπαυτικά για τα τα πόδια.

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

crux

Τούτοι που μας κυβερνάνε μόνο στην Οικιακή Οικονομία θα μπορούσαν κάτι να επιτύχουν. Και αυτό ελέγχεται.
( που τη θυμήθηκα αυτή;):D

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

ΟΧΙΑ

αφού δεν έχουν τα αρχίδια οι ίδιοι
( * )

KAKALON

πουφ, μαξιλάρι, ότι θέλουν αρκεί να γλιστρήσει

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

bastet
κάποιου Mark Kostabi:)

Powered By Blogger